Asa a inceput totul...


vineri, mai 15, 2009

Wireless gratuit la centrul de limbi straine

Centrul de Limbi Straine BJ Vrancea

08/10/2008, 12:00, BIBLIOTECA JUDETEANA

Centrul de Limbi Straine din cadrul Bibliotecii Judetene Vrancea isi extinde gama de servicii pentru utilizatorii sai din Focsani si din judet Pe langa un fond consistent de carte in limba straina din toate domeniile, Centrul de Limbi Straine ofera mai nou utilizatorilor sai si internet gratuit.

Prin generozitatea firmei RDS, care a sponsorizat echipamentul necesar, Centrul poate oferi acum acces wireless gratuit. Cititorii pot aduce un laptop si se pot aseza oricunde in biblioteca pentru a-ssi conspecta materialele dorite. De asemenea, utilizatorii au la dispozitie si un calculator cu acces la internet gratuit, in regim clasic. Coordonatorul centrului spera ca in viitorul apropiat sa existe mai multe astfel de calculatoare care sa completeze serviciul wireless.
Pe langa aceste servicii, utilizatorii pot mai nou sa acceseze baza de date cu carte a bibliotecii pentru a vedea daca titlul dorit este disponibil la una din sectiile bibliotecii. Programul ofera informatii despre titlurile detinute de sediile bibliotecii si regimul de imprumut.
Un al treilea serviciu nou oferit de catre Centru, dar care este deja disponibil la celelalte sedii ale Bibliotecii Judetene, este accesarea programului Lex expert, ce pune la dispozitie legislatia romana.
Pentru a promova mai bine toate aceste servicii si oportunitati pentru utilizatorii de biblioteca, Centrul de Limbi Straine va derula in perioada imediat urmatoare si o campanie de popularizare in toate unitatile de invatamant din municipiu, impreuna cu partenerul oficial si sponsorul campaniei, Firma Scorpion. Campania a debutat deja cu Inspectoratul Scolar Vrancea, caruia i s-a solicitat sprijinul in popularizarea Centrului si a serviciilor sale printre cadrele didactice din judet.
"Centrul de limbi straine se dezvolta incet dar sigur si isi diversifica serviciile in beneficiul comunitatii. Si nu uitati, asa cum comunitatea are nevoie de biblioteca, si biblioteca are nevoie de comunitate. Implica-te si tu! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu