Asa a inceput totul...


vineri, mai 15, 2009

La Centrul de Limbi Străine entuziasm debordant la clubul gratuit de engleză pentru copii


October 31, 2008

Clubul de engleză gratuit pentru copii din cadrul Centrului de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea a avut joi seară primele întâlniri cu copiii.

Joi seară membrii clubului, însoţiţi de părinţi sau bunici, au venit pentru a cunoaşte locul unde vor învăţa engleza şi profesorul voluntar, Ionelia Bobaru, care va încerca să-i atragă în lumea cărţii, a lecturii şi a bibliotecii şi a limbii engleze.
Reacţiile copiilor şi părinţilor la această primă întâlnire au depăşit orice aşteptări ale organizatorilor clubului, entuziasmul tuturor participanţilor reprezentând confirmarea suucesului acestei idei. Obiectivele de socializare şi comunicare ale proiectului au fost atinse din primele zece minute cu fiecare grupă, copii îndrăgind imediat biblioteca, cărţile şi jucându-se cu toţii în camera special pregătită pentru ei. Votul final a fost unanim:
„DA, NE PLACE LA BIBLIOTECĂ! ABIA AŞTEPTĂM SĂ VENIM DATA VIITOARE!”
Nici atitudinea părinţilor nu a fost mai prejos, toţi fiind extrem de entuzismaţi şi cooperanţi, unii dintre ei chiar oferindu-se ca voluntari la bibliotecă şi în cadrul clubului de engleză.
„Nu ne aşteptam sincer la asemenea reacţii de entuziasm, nici din partea părinţilor nici a copiilor. Copiii s-au integrat perfect şi s-au jucat tot timpul cât am discutat cu părinţii. Chiar şi cei pe care părinţii ni descriseseră ca fiind reticenţi şi ai retraşi. Din punctul nostru de vedere, primele două întâlniri au fost un real succes.” (Anamaria Cătănoiu – Coordonator Centrul de Limbi Străine)
Tuturor le-au fost prezentate deasemeni şi materialele cu care vor lucra sau de care vor avea nevoie, cărţile după care se vor inspira şi toate serviciile pe care le oferă Biblioteca Judeţeană Vrancea, respectiv şi Centrul de Limbi Străine. Toţii piticii au fost înscrişi la bibliotecă iar părinţii încurajaţi să utilizeze deasemeni serviciile puse la dispoziţie şi pentru ei.
În urma perioadei de înscriere care s-a încheiat în mod oficial săptămâna trecută, pentru clubul de engleză au fost trecuţi pe listă 45 de membri cu vârste între 5-12 ani. După criteriul categoriei de vârstă s-au realizat patru grupe a câte 11 participanţi, fiecare grupă întâlnindu-se o oră o dată la două săptămâni.
În prezent, continuă înscrierile pe „lista de aşteptare” a clubului, deoarece solicitarile vin chiar dacă perioada oficială de înscriere s-a încheiat. „Zilnic aproape vin noi solicitări de înscriere şi lista de aşteptare se lungeşte. Avem aproape 10 solicitări în plus până la această oră şi cu siguranţă vor fi mai multe. Nu promitem că vom putea onora aceste cereri , dar dacă se ivesc oportunităţi, prioritatea va fi în ordinea înscrierii.” (Anamaria Cătănoiu – Coordonator Centrul de Limbi Străine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu