Asa a inceput totul...


marți, septembrie 01, 2009

Atelier de jurnalistică pentru liceeni


Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea şi voluntarul american la Corpul Păcii, Zack Baddorf, invită liceenii la un atelier de jurnalistică.

Atelierul de jurnalistică, coordonat de Zack Baddorf, fost jurnalist şi corespondent de război, actualmente voluntar la Corpul Păcii SUA, propune liceenilor o serie de activităţi menite să-i iniţieze în tainele presei scrise. Arta scrierii articolelor, a reportajelor, a realizării interviurilor, arta fotografică şi editarea de fotografii, sunt câteva dintre cursurile pe care atelierul le va include.

Maratonul jurnalistic se va derula pe perioada a două zile, 10 şi 11 septembrie, între orele 9.00-16.00, la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea, limba de comunicare fiind engleza.

Participarea este gratuită însă se va face pe bază de înscrieri, grupa de lucru pentru acest atelier constând în cel mult 30 de persoane. 

Înscrierile se fac până pe data de 07.09.2009 la Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu“ - Centrul de Limbi Străine din Focşani, str. Republicii nr. 8 (vizavi de Parcul Bălcescu). Persoana de contact pentru detalii suplimentare, Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine, telefon 0237-231161.

Propunerea lui Zack de a organiza un atelier tematic pentru liceenii interesaţi de jurnalism ni s-a părut extrem de interesantă şi binevenită în acelaşi timp. Nu ai mereu ocazia de a lua « lecţii » de la un profesionist cu o vastă experienţă în domeniu, dacă ne gândim la anii în care a fost corespondent de război şi formator în marina americană. La acest atelier este invitată şi mass-media Vrancea, în calitate de participant, pentru a se realiza şi un schimb de experienţă şi discuţii libere de care să beneficieze tot noii învăţăcei.” (Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine)


Attend the Journalism Workshop


WHO: High School Students
WHAT: Journalism Workshop
WHERE: Foreign Language Center- Duiliu Zamfirescu County Public Library
WHEN: September 10-11, 2009, from 9 a.m. – 4 p.m.
PRICE: Free
This English-language workshop will include classes on news writing, feature writing, interviewing, photography, photo editing, opinion writing and newspaper layout. The courses will be interactive and provide you the information needed to be an effective reporter, photographer or editor at your school newspaper and get a head start in a journalism career. 

Zack Baddorf, a U.S. Peace Corps volunteer, will teach the two days of classes. Baddorf teaches English at an industrial high school in Barlad, Vaslui. Before arriving in Romania in 2008, he worked as a military and freelance journalist for seven years in more than 25 countries, including Iraq, Afghanistan, Pakistan and Palestine. He has won military and civilian awards for his work in print, photojournalism, radio, and video. 

Students will be expected to pay for their lunch during the two days. If you have any questions, please feel free to contact us.


Reserve your seat today!