Asa a inceput totul...


duminică, octombrie 25, 2009

Cluburile de arabă și turcă la a doua întâlnire







Peste 20 de participanţi, dintre care aproape jumătate pentru prima dată, s-au întâlnit din nou cu Cerasela, care i-a iniţiat în alfabetul arab, şi Sevinci, care le-a mai dezvăluit din tainele limbii turcă. 
După două ore de predare, tot Cerasela le-a vorbit despre Familia musulmană şi mai ales despre aspecte ale ritualului de nuntă şi naştere la femeia musulmană. Partea practică şi gastronomică a completat şi de această dată la superlativ întâlnirea de sâmbătă, care a durat mai bine de trei ore. 

Prăjitura de biscuiţi cu cremă, stil Tiramisu, făcută de Sevinci, şi ceaiul de trandafir sudanez, ambele tradiţionale, au încântat papilele gustative ale tuturor celor prezenţi. În timp ce fiecare îşi alegea din expoziţia cu vânzare pregătită de fete, parfumuri, săpunuri, cărţi, uleiuri de susan, uleiuri de păr, henna, mirodenii aromatizante sau geluri de duş, Cerasela şi Sevinci le-au făcut o demonstraţie de pictură tradiţională pe mâini, cu henna, fetelor de la club, care au dorit.
Pentru cei care nu au putut participa la această întâlnire, mai sunt disponibile produse la sediul nostru

Împreună s-a stabilit şi data următoarelor întâlniri şi tema de discuţie
14 noiembrie, ora 12.00 – tema de discuţie va fi centrată asupra "Celor două Sărbători în Islam, semnificaţiile acestora şi ritualurile pe care le implică" 
12 decembrie, ora 12.00 – dată ce va fi ulterior confirmată, iar tema de discuţie se va stabili la întâlnirea din 14 noiembrie 

Pentru toţi membrii cluburilor, cursurile de arabă şi turcă, dar şi prezentările temelor de discuţie, vor fi trimise pe adresele de e-mail, inclusiv cele de la primele două întâlniri care au avut deja loc. Cursul şi tema de discuţie numărul 3 urmează să fie trimise de Sevinci până ne revedem data viitoare. Vă rugăm să vă aduceţi materialele la fiecare întâlnire pentru buna desfăşurare a orelor. 

În plus, datorită faptului că din ce în ce mai mulţi membri ai comunităţilor arabe şi turce din judeţul nostru sunt interesaţi de cluburile noastre, colaboratoarele le propun să organizeze grupe separate pentru copii pentru a le preda intensiv araba şi turca, precum şi temele de cultură şi civilizaţie, adaptat vârstei lor. 

Pentru a vedea prezentarea activităţii cluburilor, aşa cum au prezentat-o şi colaboratoarele noastre, precum şi alte informaţii referitoare la cultura şi civilizaţia musulmană, aceasta este adresa blogului Asociaţiei „Surori musulmane”
http://www.femeiamusulmana.blogspot.com/ 

Pentru orice informaţii vă puteţi adresa la sediul nostru sau direct lui Sevinci Gemaledin, telefon 0766805530, email: sevinci.gemaledin@gmail.com . 

Vă aşteptăm cu drag ACASĂ la Centrul de Limbi Străine! 
Anamaria Cătănoiu, coordonator Centru