Asa a inceput totul...


joi, martie 18, 2010

Francofonia pe înţelesul copiilor


Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea va sărbători Ziua Internaţională a Francofoniei prin lectură, alături de elevii Şcolii nr. 1 Bordeasca Veche.
Vineri, 19 martie, ora 9.00 - Centrul de Limbi Străine va primi vizita elevilor Şcolii nr. 1 din Bordeasca Veche care vin special pentru a sărbători francofonia la bibliotecă. Cei 21 de elevi ai clasei a V-a vor fi însoţiţi de profesoara Steluţa Bătrânu, care este şi unul dintre profesorii voluntari ai Clubului de franceză pentru copii din cadrul Centrului de Limbi Străine.
Copiii vor vizita biblioteca, vor fi înscrişi şi vor putea împrumuta cărţi în limba franceză. În plus ei se pregătesc şi cu un mini program artistic în limba franceză, dedicat francofoniei.
Deasemenea vor putea admira, răsfoi şi lectura din cărţile de copii în limba franceză ce vor fi prezentate cu această ocazie într-o expoziţie deschisă, intitulată „Francofonia pe înţelesul copiilor”.  
Parteneriatul nostru educativ cu profesorii voluntari de la cluburile de limbi străine se extinde şi în afara Centrului de Limbi Străine. De data aceasta vizăm categorii de public tânăr, dezavantajat din punct de vedere geografic. Este prima dată când aceşti elevi vor vizita Biblioteca Judeţeană, vor fi înscrişi la bibliotecă, vor putea împrumuta cărţi în limba franceză şi vor sărbători Ziua Internaţională a Francofoniei într-un mod educativ. Este o iniţiativă binevenită din partea profesoarei Steluţa Bătrânu şi care a fot susţinută de conducerea Şcolii din Bordeasca Veche. Sperăm ca astfel de activităţi comune să fie în număr cât mai mare iar motivaţia să fie cu adevărat cea educativă, în folosul elevilor.”
(Anamaria Cătănoiu – Coordonator Centrul de Limbi Străine).