Asa a inceput totul...


luni, decembrie 19, 2011

Anul acesta Moș Crăciun sunt tinerii...


Trupa lui Moș Crăciun
Vineri, 16 decembrie, numai bine între Moș Nicolaie și Moș Crăciun, am vizitat din nou sediul bibliotecii județene din strada Maior Sava, pentru a dărui și pentru a fi dăruiți. Câțiva elevi de la clasele a IX-a B și a IX-a C de la CNC au  hotărât să meargă să împodobească bradul și să ducă daruri la Centrul de limbi străine și la Sala de lectură, unde semestrul acesta au fost primiți cu multă căldură aproape săptămânal și le-au devenit astfel o a doua casă în timpul proiectului “Ochiul din bibliotecă. Împreună cu doamnele bibliotecare Corina Aiacoboae, Mariana Greculescu și coordonatorul Centrului de limbi străine, Anamaria Cătănoiu, am împodobit bradul, am cântat colinde, am facut fotografii. Deveniți spiriduși ai lui Moș Crăciun, elevii de la clasele IX B și IX C au dăruit bibliotecii mai multe cărți și apoi s-au îndulcit cu fursecurile dăruite de doamnele bibliotecare. 
 
Ștefănescu Mihaela, IX C: Atmosfera a fost atât de plăcută încât m-am simțit ca acasă. Doamnele bibliotecare ne-au îndulcit ziua cu prăjituri gustoase și cu suc. Împodobirea bradului printre cărți a fost cel mai frumos lucru pe care l-am făcut. 
 
Tudose Maria, IX C: Atmosfera de la bibliotecă m-a fermecat. Am lucrat în echipă pentru a împodobi bradul iar rezultatul a fost uimitor: un brad verde–auriu strălucitor. Și fiindcă suntem în preajma Crăciunului, am vrut să facem o faptă bună și am dăruit câteva cărți bibliotecii. 
 
Teodorescu Ana-Maria, IX C: Astăzi am simțit cu adevărat venirea sărbătorilor, chiar dacă nu a nins.   
 
Stratulă Andreea, IX C: Singurul lucru diferit care rămâne totuși același în fiecare an este Crăciunul. Magia lui, bradul, colindele, zăpada, totul… Mirosul de sărbătoare se simte și în bibliotecă. Strălucirea bradului dintre cărți dăinuiește în sufletele noastre: globurile multicolore, cadourile, clopoțeii, colindele, fiecare reprezintă câte un cuvânt din povestea Crăciunului pe care noi o citim pasionați an de an. Ne-am jucat cu beteala și globurile, împodobindu-ne unul pe celălalt, zâmbind, glumind și uitând de viața cotidiană cu grijile ei, fiind mai copii ca niciodată. Crăciunul și copilăria conferă  sufletului o forță ce nu va dispărea niciodată. 
 
Lupu Raluca, IX C: Nașterea Domnului se apropie, iar o dată cu sărbătoarea aceasta copiii se pregătesc sufletește, dăruind bibliotecii câte un colț din inima lor: o carte. 
   
Urloiu Irina, IX C: Pozele noastre spun totul despre farmecul zilei… Priviți! 
 
Constantin Lavinia, IX C: Cu fiecare glob primit bradul părea mai luminos și mai fericit.   
   
Năstase Alexandru, IX B: Împodobind bradul, am simțit spiritul Crăciunului alături de colegi. Cărțile pe care eu le-am pus sub brad au fost dăruite cu drag, ca să le citească și alții. 

Preda Ciprian, IX B:  A fost un eveniment deosebit de important pentru mine și îmi doresc, bineînțeles, să se repete.

(prof. Ana-Maria Norocea-Cornilă

Cadourile Moșului

Moși lucrând în echipă

Împodobim bradul

Suntem veseli

Cărți ...dulci

Ne împodobim și noi

Vedeți câte cadouri?

Așa arată la final