Asa a inceput totul...


marți, decembrie 15, 2009

ŞCOALA DE IARNĂ 2009


Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Județene Vrancea organizează în perioada 18-22 decembrie Școala de iarnă, împreună cu voluntari și colaboratori din țară și străinătate. Toți cei interesați sunt bineveniți, indiferent de vârstă. Participarea este gratuită la toate activitățile.

Școala de iarnă reprezintă un proiect și un demers educativ inovator, concretizat printr-un cumul de ateliere practice menite, pe de o parte, să sprijine atât liceenii cât și pe toți cei interesați de studiile în străinătate în general și, pe de altă parte, să-i inițieze în tainele instrumentelor New Media, cu aplicație practică în utilizarea celui mai des întrebuințat: blog-ul.

Proiectul este inițiat în colaborare cu voluntarii și colaboratorii Centrului de Limbi Străine al Bibliotecii Județene Vrancea, care vor să-i sprijine pe tineri și întreaga comunitate vrânceană în general, din dorința de a se implica în formarea și informarea lor, oferind sfaturi și informații din experiența proprie, personală și profesională.

Toți cei interesați de temele propuse, sunt bineveniți. Participarea este gratuită la toate activitățile Școlii de iarnă, în limita locurilor disponibile în sală.

Motto-ul Școlii de iarnă: Un om informat este un om mai educat!

Vă aşteptăm, aşadar, la Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu“ - Centrul de Limbi Străine din Focşani, str. Republicii nr. 8 (vizavi de Parcul Bălcescu). Persoana de contact pentru detalii suplimentare, Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine, telefon 0237-231161.

I. Predau:

Tudorel Bezea (voluntar) – administrator Maux Design, Focşani
                                                         
 Blog: staupenet.ro
Camelia Dima Surăianu (voluntar) – profesor şi psiholog Centrul de Zi pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna”, Focşani
Dănuț-Cristian Ştefan (voluntar) – director marketing „Scorpion Exim”, Focşani
                                                                 
 Blog: danyrolux.blogspot.com
Alexandru Balaș (colaborator) - doctorand în anul IV la Științe politice, University of Illinois, SUA
Ovidiu Ene (colaborator) – coordonator zonal Cambridge pe județul Vrancea


II. Cursuri:

1. Alex Balaș și Ovidiu Ene – Studii în SUA și Marea Britanie
- Alex Balaș: Viața studenților în SUA, examene TOEFL și SAT, ajutor practic în dosarul de aplicație
- Ovidiu Ene: Consultanță Cambridge, prezentarea cursurilor de formare Cambridge în Focșani și a instrumentelor de lucru

Vineri, 18 dec. – ora. 11.00


2. Tudorel Bezea/Camelia Dima/Dănuț Ştefan – Atelier de Blog: Primii pași în blogosferă

Luni – Marți, 21-22 dec.
Program zilnic: 9.00 – 16.00


Primii pași în blogosferă
21 – 22 decembrie 2009


-Ce este un blog

-Cum instalez un blog

-Cum administrez un blog

-Pentru ce îmi fac un blog?

-Blogger-ul și opinia publică

-Relaționarea între bloggeri

-Ce este un gravatar

-Cantitate vs calitate

-Modalități de contorizare trafic

-Modalități de promovare

-Avantajele unui blogger

(Anamaria Cătănoiu - Coordonator Centrul de Limbi Străine)

Petrecere de Crăciun…










…cu toată lumea, și mic și mare. Cluburile de franceză, engleză și pictură, profesori și elevi voluntari, colaboratori, părinți și prieteni ai Centrului de Limbi Străine s-au adunat marți, pe 15 decembrie, să împodobească bradul de Crăciun în ritmuri de colinde.

Și au venit…vreo 70 de persoane, unii pregătiți cu clătite și checuri făcute de ei special pentru petrecere (Paul și Mirela, elevi voluntari ai Centrului), profesori voluntari (Mihaela, profa de pictură, și Verona, de la Cvartetul Accord, mulțumim pentru bomboane, napolitane și sucuri), părinți și bunici care s-au implicat (mulțumim deasemenea pentru bomboane , apă, sucuri, napolitane, globuri pentru brad) și dacă omit pe cineva, să-mi fie cu iertare, că mare a fost zarva și petrecerea.

Au împodobit bradul piticii, evident, au cântat colinde și au recitat poezii în franceză și engleză, doar de aceea avem cluburi, să învățăm să cântăm în limbi străine. Efortul vocal comun a fost în limba română când, cu toții, am încercat să ne sincronizăm, asonant nu disonant, la un “Domn, Domn, să-nălțăm”, care din fericire a reușit, față de "Jingle bells", pe care doar profesoarele de engleză Alina și Ionelia, Erin, voluntara americană și Alex Balaș, colaboratorul nostru din SUA, l-au nimerit mai bine.

Între timp, ante și post împodobirea bradului, adică în total vreo 3 ore, care dacă stau și le număr bine, au fost vreo 5, lumea a socializat pe deplin. Copiii între ei, tinerii între ei, părinții la fel, și toată lumea cu toată lumea. S-au devorat toate bunătățile, copiii s-au jucat de-a v-ați ascunselea, colindele cântau în continuare la combină, toată lumea s-a simțit excelent, am făcut poze pentru eternitate, și, în final, am reușit să-i dăm afară la ora 19.00, să putem închide și noi biblioteca.

Dar ne-au amenințat că se întorc și mâine….că e vacanță!!!!

Sărbători fericite tuturor, dragii noștri, și fie ca Moșul să vă aducă în aste vremi de criză, măcar simpla bucurie a împodobirii bradului alături de cei dragi…fie el și brad artificial! 
(Anamaria Cătănoiu- coordonator Centru)