Asa a inceput totul...


joi, decembrie 15, 2011

End of story...și totuși spectacolul cărții continuă

Frumoasele din povestea cărții
Vineri, 9 decembrie, ne-am întâlnit din nou la sediul bibliotecii judetene din strada  Maior  Sava pentru a continua filmările pentru scurt-metrajul din proiect. Am îmbinat încă o dată seriozitatea și voia bună, filmul și cartea, biblioteca și spațiul imaginar al orașului livresc, într-o încercare de a redescoperi și de a pune reciproc în valoare sensurile iubirii si ale lecturii. De data aceasta, gangsterii- cititori s-au confruntat într-o bătălie crâncenă printre rafturile sălii de lectură, au învățat că violența nu rezolvă conflictele și că dragostea poate salva totul. Finalul? O nuntă de poveste, a oamenilor și a cărților, în care s-au împăcat romanele, cititorii lor, gangsterii, acțiunea și iubirea. (prof. Ana-Maria Cornilă-Norocea)

Țibrea Claudiu George, IX B: Astăzi, la filmări, m-am simțit ca un adevarat șef al mafiei. În timpul luptei dintre cele două clanuri am văzut cum este să iei decizii, cum poți  lua un prizonier și cum este să îți pierzi unul dintre oameni.

Gătin  Rareș,  IX B: Am crezut că a fi actor e ușor, dar am descoperit că e o munca grea. E greu să devii serios când ești mereu obișnuit să ai zâmbetul pe buze. 
 
Costache Andrei, IX C: Chiar dacă ajung greu la locul filmării, mă distrez de minune și mă bucur că sunt cu toții colegii și cooperăm pentru un film memorabil.  
  
Nenciu Cristina, IX B: Câteva ore superbe, ore de poveste, de vis. Am intrat cu toții în farmecul lumii imaginare și am încercat să fim cât mai aproape de performanța unor actori adevărați. 
  
Dana Manole, IX B: Dincolo de aparențele războinice, filmul are o sensibilitate aparte. 
   
Lupu Raluca, IX C: Cărțile formează împreună un oraș de vise, în care personajele au evadat din cărțile lor de dragoste și de acțiune. Cele două clanuri de mafioți se ceartă, se luptă, povestea sfârșindu-se cu nunta la masa cărților.                        
                                
Strătulă Andreea, IX C: Experiența de a simți frumusețea trecutului, combinată cu parfumul îmbietor al cărților. .. 
Orice început are și un sfârșit. Un început cu certuri și confruntări armate, urmat de o poveste de dragoste și încheiat cu o nuntă magnifică alături de cărți.  
Muncim, nu glumă!

Delicatețe lectorială

Zâmbete și carte

Uniți prin dragostea de carte

Cavaleri și domnițe

Domnița cărții