Asa a inceput totul...


luni, mai 25, 2009

Club de pictura fara varsta






"Pictura fără vârstă" este motto-ul sub care se desfăşoară Clubul de pictură inaugurat luni, 25 mai, la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea. Al patrulea club deschis la Centru reuneşte iubitori de pictură cu vârste între 4 şi 52 de ani. Până în prezent sunt 34 de înscrişi şi lista continuă deoarece sunt foarte multe solicitări.


Profesorul voluntar care va coordona clubul, Mihaela Dănilă, de la Colegiul Economic "M. Kogălniceanu" din Focşani le-a promis membrilor clubului că îi va ajuta pe fiecare în parte să înveţe să picteze în funcţie de cunoştinţele anterioare. Vor combina partea de teorie si practică în activitatea propriu-zisa de pictură. Mihaela le va propune expoziţii şi participări la concursuri pentru a le stimula şi mai mult interesul şi dragostea pentru această artă a frumosului. Membrii clubului vor avea la dispoziţie cărţile şi marialele de artă din fondul Centrului şi o colecţie impresionantă de diapozitive cu cele mai celebre picturi şi pictori. În plus, în sala multimedia recent inaugurată vor putea viziona prezentări pe suport electronic, documentare, filme despre artişti renumiţi şi vor putea căuta informaţii pe teme de artă.
Una dintre camerele Centrului va fi intimizată cu cele mai frumoase lucrări realizate la Club iar Mihaela va realiza într-un mod original şi bannerele de prezentare ale Centrului.
Clubul se va desfăşura în grădina Centrului de Limbi Străine, în aer liber, ca toate celelalte cluburi şi activităţi de la Centru.
"Întâlnirile vor continua şi pe perioada vacanţei de vară, părinţii şi copiii fiind foarte încântaţi de această posibilitate şi alternativă plăcută de a petrece timpul, într-un mod şi educativ şi relaxant. Alternativele de loisir şi educative sunt aproape inexistente în Focşani şi toţi se bucură că la bibliotecă se întâmplă şi astfel de lucruri frumoase şi interesante.
Deşi perioada oficială de înscrieri s-a încheiat, încă se mai fac înscrieri deoarece sunt mai multi doritori şi nu există limită de locuri. Ne bucuram că acest club are, ca şi celelalte, un aşa mare succes la toate categoriile de vârstă." (Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine)