Asa a inceput totul...


miercuri, decembrie 23, 2009

Blog IT! la Şcoala de iarnă 2







...tot la ora 5 s-a terminat! Şi tot vreo 30 am fost! Aceiaşi 4 specialişti de luni, Cami, Anne, Tudor şi Dănuţ, au continuat a doua parte a Atelierului de blog, marţi, de la 9.00 şi până la ora 17.00. 

Partea tehică” (hard) din prima zi a fost completată de informaţii despre echilibrul şi diferenţa dintre calitatea şi cantitatea articolelor postate pe blog şi atitudinea faţă de comentariile publice, modalităţile de monitorizare şi contorizare trafic pe blog, necesitatea unui mix de promovare online (tehnici SEO şi e-marketing) şi offline, modalităţile şi tipurile de promovare pe blog, avantajele unui blogger.

Partea de consiliere (soft) a avut o mare pondere de această dată când deja au început să se tragă concluziile şi fiecare să-şi spună părerile vizavi de informaţiile acumulate. 

Concluziile noastre, ale trainerilor, au început deja să se materializeze. Pe blogul lui Tudor, staupenet.ro, am început să dezvoltăm reţea de bloguri, dintre cele ale participanţilor de ieri şi tuturor care nu au putut ajunge fizic la atelier dar ne-au monitorizat prin intermediul postărilor de pe blogurile trainerilor.

Dan a făcut şi el o aplicaţie în timp real, pe blogul lui, danyrolux.blogspot.com, cu fotografiile de la prima zi de blog, şi l-am vizionat împreună, comentând practic latura de promovare şi informare a unui blog.

Cami şi Anne au realizat coeziunea, omogenitatea şi comunicarea grupului nou creat şi le-au încurajat activitatea comună în dezvoltarea unui proiect de blog, BLOG IT!, dar şi de comunicare offline, adică faţă în faţă, pentru a creşte gradul de coeziune şi comunicare offline care nu trebuie substituite cu viaţa virtuală pe net.

Limitările autoimpuse de petrecere a timpului pe internet şi folosirea calitativă a acestui timp online, în scopuri educative, de cercetare, de comunicare, este ceea ce s-a recomandat şi argumentat, arătându-se avantajele şi dezavantajele.

„Per total, declarăm succes proiectului, din feedback-ul participanţilor dar şi concluziile trainerilor care au analizat extrem de obiectiv rezultatele. Şi pentru noi a fost un mini-experiment care a avut impact mai mare decât am crezut şi care a dus la o mai mare coeziune chiar şi între membrii echipei de traineri, şi, cel mai important, la noi idei de proiecte, complementare acestui tip de activitate educativă. Sperăm să reuşim cu spijinul şi implicarea tuturor!”

Toată echipa bibliotecii, a trainerilor şi profesorilor voluntari, a bloggerilor, a prietenilor Centrului vă urează
SĂRBĂTORI FERICITE! Şi vă aşteaptă întotdeauna cu drag ACASĂ!
(Anamaria Cătănoiu – Coordonator)