Asa a inceput totul...


joi, aprilie 22, 2010

Ziua Naţională a Bibliotecilor – surprize vii de final



Biblioteca Judeţeană Vrancea vă invită să-i fiţi alături la finalul spectacolului dedicat cărţii pe tot parcursul Săptămânii Nationale a Bibliotecilor.

Vineri, 23 aprilie, Ziua Naţională a Bibliotecarului, începând cu ora 14.00, în Piaţeta Teatrului „Mr.Gh. Pastia” din Focşani, Biblioteca Judeţeană Vrancea vă rezervă surprize „vii” de final, în aer liber, în mijlocul oamenilor:

Expoziţie vie, în cadrul Campaniei PRO Lectura, o altfel de campanie de promovare activă a cărţii, a lecturii, a bibliotecii şi a educaţiei în general. O campanie care doreşte să se desfăşoare printre oameni şi cu oameni, care să descopere sau să redescopere plăcerea de a răsfoi o carte.
Lansare de carte, Memorie di una dittatura: Raccolta di testimonianze scritte da chi ha vissuto la dittatura romena = Amintiri din dictatură: Culegere de mărturii scrise către cei care au trăit sub dictatura din România. Torino, Italia, decembrie 2009. Constantin Drăgoi, elev în clasa a XII, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani este voluntar la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea şi este unul din cei 9 coautori care au fost selectaţi să publice în cartea editată de Asociaţia Culturală Carpatina Onlus, din Torino, Italia.
Cărţi de luat acasă, proiect care îşi propune să promoveze lectura prin oferirea gratuită de cărţi doritorilor. Oricine iubeşte cartea îşi poate alege titlurile favorite din cele pe care Biblioteca le va pune la dispoziţia lor.

Finalul acestui spectacol al cărţilor care s-a desfăşurat pe întreaga săptămână nu putea să fie decât unul pe măsură, tot în mijlocul cărţilor, dar mai mult, chiar în mijlocul oamenilor, în aer liber. De aceea am şi dorit să denumim activităţile de vineri „vii”, pentru că în centrul acestora va sta, cum este şi firesc, de ziua lui, însuşi Bibliotecarul, amfitrionul acestei săptămâni speciale pentru profesia noastră. 
Tuturor colegilor bibliotecari, cele mai bune gânduri cu speranţa ca prin nobila misiune pe care şi-au ales-o vor atige sufletul şi spiritul cititorilor de astăzi şi de mâine”
. (Teodora Fîntînaru)