- Constantin Drăgoi (Universitatea București - Facultatea de Istorie)
- Ovidiu Panaite (Universitatea Babes Bolyai - Facultatea de Litere - LMA Engleză-Franceză, Cluj)
- Oana Zlatovici (Universitatea Malmo - English Studies, Suedia)
- Olga Unguru (Universitatea Al.I.Cuza, Iași, Master în Marketing şi Comunicarea afacerilor)
- Ioana Tuvene (Colegiul Național Al. I. Cuza, Focșani cls.X, Științe sociale)
- Alexandra Pădureț (Universitatea Al.I.Cuza Iași, Facultatea de Medicină)
- Mihaela Hăican (Universitatea Bucureşti, Facultatea de Litere, Engleză-Japoneză)
- Liviu Dîrdală (Colegiul Național Unirea, Focșani, cls.XI, Matematică - Informatică)
- Ioana Cozma (Colegiul Național Unirea, Focșani, cls. XI, Ştiinţe sociale)
- Eduard Nicodei (Universitatea York, Marea Britanie)
marți, septembrie 13, 2011
Voluntari români și americani, idei noi, proiecte "englezești"
Surprizele nu încetează să apară la Centrul de Limbi Străine și asta pentru că nu stăm deloc locului. Și cum contextul ne oferă diverse oportunități, nici nu văd cum și de ce am sta degeaba.
În prezent, o nouă colaborare cu un voluntar american la Corpul Păcii, Stephen Hallstrom, continuă seria proiectelor educativ-recreative care includ voluntari tineri. Provocarea noastră este traducerea blogului Centrului de Limbi Străine în limba engleză exclusiv cu voluntari pe care îi coordonez împreună cu Stephen. Echipa este mixtă formată din elevi și studenți - voluntari mai vechi care ne sprijină încă din țară și străinătate, și mai noi, care ne-au descoperit și ne-au îndrăgit. Numele lor merită menționat pentru că ei reprezintă cel mai bun exemplu de implicare civică activă, care și produce efecte pozitive pentru comunitatea noastră:
Blogul va fi oficial lansat, în prezența celor care au lucrat la el, la Târgul Național de Carte, pe care îl organizăm anul acesta în perioada 6-8 octombrie, la Teatrul Municipal “Mr. Gh. Pastia” Focșani. Prilejul este favorabil și pentru că anul acesta este declarat Anul Internațional al Voluntariatului iar tinerii chiar merită aprecieri publice pentru munca lor care nu e deloc ușoară!
Pentru noi, biblioteca, munca lor este de neprețuit, în termeni de promovare a instituției noastre peste hotare, într-o limbă internațională vorbită de toți.
Pentru ei, o parte din recompensă o reprezintă numele postat pe blog care, odată cu promovarea blogului, va deveni cea mai “vizibilă” carte de vizită și recomandare în CV, accesată din orice colț al lumii, acolo unde voluntariatul contează și este apreciat la justa valoare.
O altă parte de recompensă o reprezintă beneficiul lor de dezvoltare personală, de învățare a limbii engleze cu un vorbitor nativ, de a deprinde și înțelege arta traducerii și de a face comparații lingvistice.
Și ceea ce nu poate fi egalat, și din păcate nu este înțeles și apreciat de toți, este sentimental de prietenie, de utilitate, de socializare care se formează, se dezvoltă și creează OAMENI FRUMOȘI, cu o personalitate frumoasă și o minte deschisă. Pentru tineri este cel mai mare beneficiu, de a ști să facă față prezentului în orice context, național, european și internațional.
Să ne vedem sănătoși la Târg! Vă așteptăm cu dragggg… ca de obicei!
(Anamaria Cătănoiu - Coord. Centrul de Limbi Străine)
Publicat de
Acasă la Centrul de Limbi Străine / Home at the Foreign Language Center
la
1:02 p.m.
0
comentarii
Abonați-vă la:
Postări (Atom)