Asa a inceput totul...


vineri, octombrie 02, 2009

Reîncep cluburile gratuite de engleză şi franceză pentru copii


Cluburile gratuite de engleză şi franceză pentru copii, din cadrul Centrului de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea, vor avea marţi prima întâlnire cu membrii.

Marţi, 06 octombrie, la orele 16.00, reîncep cluburile de engleză şi franceză. Cu această ocazie, sunt aşteptaţi la sediul Centrului de Limbi Străine, toţi membrii cluburilor de engleză şi franceză, pentru întâlnirea cu profesoarele voluntare de engleză, Alina Badiu, director Grădiniţa nr.15, Focşani, Ionelia Bobaru, profesor la Grupul Şcolar Dumitreşti, şi Steluţa Bătrânu, profesor de franceză la şcoala din Bordeasca Veche. 

Cluburile au debutat anul trecut, în octombrie 2008, şi numărul membrilor se ridică la aproximativ 200. La întâlnirea de marţi sunt aşteptaţi participanţii de anul trecut şi cei care s-au mai înscris până în prezent. 

Cluburile au avut efectul scontat, care vine de la părinţi în general şi este unul mai mult decât pozitiv. Copiii au început să comunice mai bine cu familia, s-au apropiat de carte şi lectură mai mult, socializează mai bine. Acestea erau şi obiectivele pe care noi ni le-am propus iniţial în proiect şi tocmai pentru că rezultatele se văd, am decis să continuăm aceste activităţi. Mulţumim din suflet profesoarelor voluntare că ne susţin în continuare şi au acceptat să ducă cluburile mai departe. Fără gestul lor nu am fi putut oferi această alternativă educativă şi de loisir copiilor şi comunităţii în general.

La discuţie sunt aşteptaţi şi părinţii sau bunicii pentru a se stabili componenţa grupelor, orarul şi zilele de desfăşurare şi să refacem, de comun acord şi cu profesoarele voluntare, un program de desfăşurare convenabil pentru toată lumea. Momentan nu mai facem alte înscrieri, deşi sunt în continuare solicitări numeroase, pentru că deja sunt foarte mulţi membrii.”
 
 
Membrii deja înscrişi se pot adresa pentru detalii la Centrul de Limbi Străine din str. Republicii nr. 8 (vizavi de Parcul Bălcescu) sau la telefon 0237-231161. Persoana de contact, Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine.

(Anamaria Cătănoiu – Coordonator Centrul de Limbi Străine)