Asa a inceput totul...


marți, decembrie 15, 2009

Petrecere de Crăciun…


…cu toată lumea, și mic și mare. Cluburile de franceză, engleză și pictură, profesori și elevi voluntari, colaboratori, părinți și prieteni ai Centrului de Limbi Străine s-au adunat marți, pe 15 decembrie, să împodobească bradul de Crăciun în ritmuri de colinde.

Și au venit…vreo 70 de persoane, unii pregătiți cu clătite și checuri făcute de ei special pentru petrecere (Paul și Mirela, elevi voluntari ai Centrului), profesori voluntari (Mihaela, profa de pictură, și Verona, de la Cvartetul Accord, mulțumim pentru bomboane, napolitane și sucuri), părinți și bunici care s-au implicat (mulțumim deasemenea pentru bomboane , apă, sucuri, napolitane, globuri pentru brad) și dacă omit pe cineva, să-mi fie cu iertare, că mare a fost zarva și petrecerea.

Au împodobit bradul piticii, evident, au cântat colinde și au recitat poezii în franceză și engleză, doar de aceea avem cluburi, să învățăm să cântăm în limbi străine. Efortul vocal comun a fost în limba română când, cu toții, am încercat să ne sincronizăm, asonant nu disonant, la un “Domn, Domn, să-nălțăm”, care din fericire a reușit, față de "Jingle bells", pe care doar profesoarele de engleză Alina și Ionelia, Erin, voluntara americană și Alex Balaș, colaboratorul nostru din SUA, l-au nimerit mai bine.

Între timp, ante și post împodobirea bradului, adică în total vreo 3 ore, care dacă stau și le număr bine, au fost vreo 5, lumea a socializat pe deplin. Copiii între ei, tinerii între ei, părinții la fel, și toată lumea cu toată lumea. S-au devorat toate bunătățile, copiii s-au jucat de-a v-ați ascunselea, colindele cântau în continuare la combină, toată lumea s-a simțit excelent, am făcut poze pentru eternitate, și, în final, am reușit să-i dăm afară la ora 19.00, să putem închide și noi biblioteca.

Dar ne-au amenințat că se întorc și mâine….că e vacanță!!!!

Sărbători fericite tuturor, dragii noștri, și fie ca Moșul să vă aducă în aste vremi de criză, măcar simpla bucurie a împodobirii bradului alături de cei dragi…fie el și brad artificial! 
(Anamaria Cătănoiu- coordonator Centru)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu