Asa a inceput totul...


vineri, mai 15, 2009

Ghiduri de conversaţie în chineză şi japoneză la Centrul de Limbi Străine




November 04, 2008

O nouă achiziţie de carte se află deja pe rafturile Centrului de Limbi Străine. Printre titlurile disponibile se găsesc şi mult aşteptatele ghiduri de conversaţie chinez şi japonez.

În urma solicitărilor masive din partea cititorilor pe domeniul studiului şi învăţării limbilor străine, personalul Centrului de Limbi Străine a trecut pe lista priorităţilor achiziţia de carte pe această temă.
Astfel, 105 noi titluri de carte în limbile română, engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană, latină, portugheză, etc. au fost prelucrate în regim de urgenţă şi au ajuns deja pe rafturile Centrului, gata de împrumut. Este vorba de gramatică şi cursuri de învăţare a limbilor străine cu CD, dicţionare (inclsiv Oxford şi MacMillan ilustrat cu CD), ghiduri de conversaţie, manuale de învăţare a limbajelor de specialitate, teste şi exerciţii, cărţi şi dicţionare pentru copii, ghiduri pentru cei care doresc să emigreze în Canada cu vocabularul necesar, limbajul instituţiilor publice pentru cei care locuiesc şi muncesc în Italia şi Spania sau intenţionează să facă acest lucru în diverse domenii de activitate, engleza în afaceri şi modele de contracte, corespondenţă practică în italiană şi engleză, şi multe alte titluri care se adaptează nevoilor reale ale comunităţii noastre.
Printre noile achiziţii se află şi mult solicitatele ghiduri de conversaţie chinez şi japonez dar şi un manual de învăţare a limbii japoneze cu CD. „Au fost cel puţin zece solicitări pe aceste ghiduri şi manuale de învăţare şi din partea elevilor dar şi din partea tinerilor şi adulţilor. Mulţi spun că doresc chiar cluburi de învăţare în aceste limbi şi ne-au dat temă de gândire. Este o provocare şi pentru noi acest lucru şi să vedem ce putem face în acest sens, dacă am putea găsi colaboratori. Dintre cei care au solicitat astfel de ghiduri, o parte se străduie deja să înveţe singuri la domiciliu.” La aceste ghiduri se adaugă cele pe limbile norvegiană, esperanto, greacă, ebraică, finlandeză, bulgară, maghiară, turcă, cehă, portugheză, sîrbă, cu sau fără CD.
(Anamaria Cătănoiu-Coordonator Centrul de Limbi Străine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu