Asa a inceput totul...


vineri, mai 15, 2009

Bibliotecarii cer ajutorul cititorilor


October 10, 2008

Reprezentantii Centrului de Limbi Straine, din cadrul Bibliotecii Judetene,vor sa fie cit mai aproape de cetateni. „Biblioteca este a noastra, a tuturor! Implica-te si tu!” este moto-ul prin intermediul caruia bibliotecarii vor sa atraga vizitatorii-cititori, indiferent de virsta.

Şefa Centrului de Limbi Straine, Ana Maria Catanoiu, a declarat ca vor fi amenajate mai multe cluburi de limbi straine si vor fi derulate programe educative. Pentru ca toate acestea sa aiba rezultatele dorite, comunitatea trebuie sa se implice, sa vina cu idei si sugestii pentru a perfectiona serviciile Centrului. „Este binevenit orice ajutor sau sprijin material si financiar sau donatii de carti, care sa ateste faptul ca si comunitatea romana incepe sa atribuie bibliotecii rolul pe care civilizatiile occidentale l-au alocat deja acestor institutii”, a conchis Ana Maria Catanoiu.
Centrul de Limbi Straine deruleaza activitati educative de aproximativ 6 luni. Amenajarea institutiei a fost facuta cu ajutorul voluntarilor care au inteles rolul bibliotecii in comunitate si au dorit sa se implice. „Voluntarii ne-au ajutat enorm, elevii de la Liceul de Arte au venit sa picteze peretii cu simboluri culturale din intreaga lume. La rindul ei, bi-blioteca si reprezentantii ei incearca sa sprijine comunitatea prin diverse activitati culturale si sa ofere astfel o alternativa educativa care sa vina in sprijinul tuturor categoriilor de virsta”, a precizat Ana Maria Catanoiu.
Saptamina trecuta, 16 elevi de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, insotiti de profesoara de limba franceza, au vizitat centrul si i-au ajutat pe bibliotecari la treburile de rutina.
Un articol semnat de: Marina Gianina-Neacsu
Monitorul de Vrancea
nr. 1784 din Vineri, 10 Octombrie 2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu