Asa a inceput totul...


vineri, mai 15, 2009

BIBLIOTECA = ACASĂ la Moş Crăciun voluntar





December 22, 2008

Atmosferă caldă şi prietenească astăzi la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea. Moş Crăciun voluntar a venit cu mai multe daruri decât cele anunţate iniţial şi la rândul lui s-a bucurat de aprecierile sincere şi felicitările tuturor celor prezenţi, care au venit cu mic cu mare să primească „darurile”.


Copii, elevi, părinţi, profesori, voluntari, cititori, cu toţii s-au bucurat la vederea frumoaselor picturi pe perete, pe pânză şi pe polistiren, realizate de Viorica Pricope, elevă la Liceul de Arte Plastice din Focşani, care a intimizat Centrul de Limbi Străine pentru ca cei care intră în el să se simtă cât mai „ACASĂ”. Tot în acest scop al înfrumuseţării „casei”, Titi Florentin Leica a pictat tablouri în ulei, cea mai recentă lucrare, Taj Mahal, deschizând seria tablourilor pe tematica cosmopolitanismului pe care Centrul o promovează. Lansarea cărţii de basme, ediţia bilingvă franceză-română, a profesoarei Mihaela Fetcu, s-a bucurat în egală măsură de succes, fiind apreciată şi cumpărată de cei prezenţi.

De aprecieri şi vânzare s-au bucurat şi alţi doi Moşi Crăciuni, care nu au fost personal de faţă să-şi ofere creaţiile: Maricela Boldaşu, elevă la Liceul de Arte Plastice din Focşani, care a confecţionat cercei şi bijuterii din diverse materiale şi Melania Grozavu, care a lucrat ornamente de Crăciun, coroniţe şi aranjamente de masă naturale, spre marea bucurie a celor care doreau să facă sau să-şi facă un cadou de Crăciun.

Preţurile foarte accesibile la toate „darurile” au lăsat aproape goale vitrinele expoziţionale. Pentru alţi doritori se mai găsesc însă în tolba Moşului, la sediul Centrului de Limbi Străine, câteva dintre micile „cadouri” care aşteaptă să fie oferite celor dragi.

În final, două membre ale Clubului de limbă engleză pentru copii din cadrul Centrului de Limbi Străine, Irina Leica şi Alexandra Hrubaru, învingându-şi emoţiile, au colindat audienţa cu Felice Navidad.

Coşul Moşului, denumit simbolic de această dată „E-noutăţi de Acasă! pe adresa ta de mail”, i-a invitat pe toţi să-şi lase numele şi adresa de mail pentru a fi permanent informaţi despre activităţile Bibliotecii Judeţene şi cele ale Centrului de Limbi Străine pe adresa de e-mail personală. De realizarea şi administrarea bazei de date se va ocupa Tudorel Bezea, de la societatea MAUX DESIGN Focsani, voluntar al Centrului.

Pe lângă cei cinci Moşi Crăciuni, care sunt toţi voluntari ai Centrului de Limbi Străine, au fost şi alţi voluntarii care au ajutat inclusiv la buna desfăşurare a întâlnirii de azi, punând mult suflet în tot ceea ce au făcut. Toţi cei prezenţi au fost răsplătiţi cu „ceva dulce” de la Moşu’, mere şi nuci, aşa cum este în mod normal tradiţia de Crăciun la români.

Şi Centrul de Limbi Străine a primit la rândul lui cadouri de la Moşul. Colaboratori, sponsori şi donatori au vrut să ofere prin intermediul Bibliotecii daruri care să folosească tot comunităţii noastre: mobilier nou de la Neoset, brăduţ şi globuri de Crăciun de la mămica-voluntară Dana Şerbu, calculator nou de la Răzvan Mustea, router wireless de la Firma RDS.

Mass-media vrânceană a fost şi ea alături de Centrul de Limbi Străine sprijinind promovarea în rândul comunităţii a tuturor activităţilor şi serviciilor, la fel ca şi compania Scorpion din Focşani.

Tuturor, şi vouă, dragii noştri cititori, Biblioteca Judeţeană Vrancea şi Centrul de Limbi Străine vă adresează cele mai calde mulţumiri şi din suflet



SĂRBĂTORI FERICITE! şi LA MULŢI ANI!

Vă aşteptăm cu drag ACASĂ!




Anamaria Cătănoiu - Coordonator Centrul de limbi străine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu