Asa a inceput totul...


luni, aprilie 02, 2012

Voluntariat la Centrul de Limbi Străine în Săptămâna “Şcoala Altfel”


Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea şi Colegiul Naţional „Unirea” Focşani, parteneri în proiectul naţional Săptămâna „Şcoala Altfel” prin activităţí educative şi de voluntariat.
Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea şi Colegiului Naţional „Unirea” vor lucra împreună, în Săptămâna „Şcoala Altfel”, la un proiect educativ şi de voluntariat care să susţină promovarea online în mediul internaţional a secţiei de limbi străine.
 Proiectul comun vizează continuarea traducerii blogului Centrului de Limbi Străine cu ajutorul elevilor voluntari coordonaţi de profesoara de engleză, Irina Bicescu. Cei 30 de elevi de la clasele IX-XII de filologie se vor întâlni vineri, 6 aprilie, ora 11.00, la Centrul de Limbi Străine. Pentru câteva ore ei vor traduce fiecare câte un articol în limba engleză, sub îndrumarea doamnei profesoare, articole ce vor fi postate ulterior pe blogul în limba engleză al Centrului de Limbi Străine.
Scopurile proiectului sunt de a facilita promovarea online a activităţii unei secţii a Bibliotecii Judeţene Vrancea în medii internaţionale, într-o limbă de circulaţie largă, dar şi implicarea elevilor în activităţi extraşcolare cu caracter educativ şi de responsabilitate socială.
Acest frumos proiect a început de anul trecut tot cu elevi şi studenţi, coordonaţi de voluntarul american de la Corpul Păcii, Stephen Hallstrom, şi acum, în cadrul proiectului naţional Săptămâna „Şcoala Altfel” îl continuăm cu partenerii noştri fideli de la Colegiul Naţional Unirea.
Actul de voluntariat va fi răsplătit cu promovarea muncii elevilor şi a dnei profesoare Irina Bicescu, numele traducătorilor şi coordonatorului apărând în antetul blogului în limba engleză şi la finalul traducerii fiecărui articol - o carte de vizită permanentă şi utilă tinerilor pe viitor.”Anamaria Cătănoiu, coord. Centrul de Limbi Străine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu