Asa a inceput totul...


marți, mai 29, 2012

Donatorul american de carte, John Korst, în vizită la Centrul de Limbi Străine


John Korst, cel mai important donator de carte al Centrului de Limbi Străine- Biblioteca Județeană Vrancea, vizitează zilele acestea biblioteca și orașul Focșani. Donația sa de 5 tone de carte în limba engleză a stat la baza înființării în 2008 a secției specializate.

La 4 ani de la înființarea Centrului de Limbi Străine și la doi ani de la ultima sa vizită în România, John Korst, președintele ONG-ului american „A Thousand Books”, revine la Focșani.

În cele trei zile pe care le va petrece în orașul nostru, John va vizita noua locație a Centrului și se va întâlni cu membrii seniori ai Clubului de conversație engleză al bibliotecii, coordonați de voluntarul american de la Corpul Păcii, Stephen Hallstrom.

Programul său va include și o „excursie” biblioturistică la Biblioteca privată de weekend din Șerbești, Vidra, coordonată de Doina Stratton-Andrieș.

Joi, 31 mai, începând cu orele 10.00, la Colegiul Național “Unirea”, John va discuta cu elevii despre importanța și beneficiile voluntariatului, așa cum este el apreciat în Statele Unite. Sub coordonarea prof. de engleză Irina Bicescu, 30 de elevi de la CNU au tradus voluntar, în engleză, o parte din blogul Centrului de Limbi Străine.


Notă: Centrul de Limbi Străine a fost înființat în 2008 în urma unui proiect internațional de donație de 16 tone de carte ce a avut ca inițiatori ONG-ul american „A Thousand Books”- preș John Korst, și Biblioteca Județeană Vrancea prin voluntarul american de a Corpul Păcii, Eric Bleich, și bibl. Anamaria Cătănoiu. Proiectul a inclus încă două biblioteci județene, din Baia Mare și Suceava, fiecare partener primind câte 5 tone de carte în limba engleză. Este cel mai mare proiect internațional de donație de carte inițiat și coordonat de o bibliotecă publică din România.

3 comentarii:

 1. FELICITARI tututor pentru organizare si entuziasm !

  multumiri lui JOHN pentru inima lui calda, daruita copiilor romani...

  sunteti un exemplu de cum ar trebui sa se implice si alte biblioteci, scoli in educarea copiilor !

  mult succes pe mai departe !
  mariana

  RăspundețiȘtergere
 2. Ionelia Bobaru
  "Felicitari Ana pentru toate actiunile desfasurate cu organizatia dar si cu centrul de limbi straine! Imi pare rau ca nu sunt cu voi ca sa fac parte din actiunile intreprinse! Salutari lui John!"

  RăspundețiȘtergere
 3. Ramona-Sandrina Ilie: Felicitări, pentru toate acţiunile acestea deosebit de benefice culturii unui oraş şi oamenilor săi!

  RăspundețiȘtergere