Asa a inceput totul...


joi, martie 22, 2012

Cărţi din donaţia americană, oferite de Biblioteca Judeţeană şi altor biblioteci din judeţ


Donatie SUA
Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea oferă cărţi din donaţia americană altor biblioteci din judeţ şi publicului. Donaţia sprijină cluburile de engleză şi activităţile educative, se încadrează în proiectul naţional Săptămâna „Şcoala Altfel” şi în programul anual al bibliotecii, Biblioteca Dăruieşte.
Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea a primit în luna martie o nouă donaţie de 1040 de cărţi pentru copii în limba engleză din partea Asociaţiei non profit LEARN (LEARN ENGLISH FOR ROMANIAN NATIVES) în Carmichael, California, SUA.
Din această donaţie Centrul de Limbi Străine a selectat pentru fondul propriu un număr de 300 exemplare de carte. Restul de cărţi sunt oferite prin programul anual Biblioteca Dăruieşte, în cadrul proiectului naţional Săptămâna Şcoala Altfel, pentru a sprijini cluburile de engleză şi activităţile educative a patru biblioteci din judeţ.
Biblioteca Orăşenească Odobeşti, care la începutul lunii aprilie inaugurează un club de engleză, va primi un număr de 120 exemplare.
Centrul de Documentare şi Informare al Liceului Vidra şi Biblioteca de weekend Şerbeşti, coordonată de prof. Doina Stratton Andrieş, care desfăşoară club de engleză, vor primi un număr de 330 exemplare.
Biblioteca Şcolară Vânători, unde elevii sunt doritori de carte în limba engleză, va primi un număr de 200 exemplare.
Prin programul Biblioteca Dăruieşte o parte din cărţi vor fi disponibile gratuit publicului la Centrul de Limbi Străine.

Dar din dar se face rai şi este binevenit acolo unde este dorit. Aşa cum a intenţionat şi donatorul, aceste cărţi vor ajunge la biblioteci, copii, cititori care le vor folosi pentru activităţi educative, cluburi de engleză şi de lectură. Săptămâna „Şcoala Altfel” este prilejul optim pentru a promova un gest de susţinere şi solidaritate educativă.Anamaria Cătănoiu, coord. Centrul de Limbi Străine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu