Asa a inceput totul...


miercuri, noiembrie 30, 2011

De ziua internațională a voluntarului...

Voluntarilor bibliotecii, mulțumiri calde pentru tot sprijinul pe care ni l-ați oferit toți acești ani. Fără voi, sufletul bibliotecii este gol…Sunteți cei mai buni și mai fideli prieteni, o adevărată familie care s-a creat aici, la bibliotecă. Împreună lucrăm, ne amuzăm, discutăm, mâncăm, colindăm…suntem uniți la bine și la rău. Sunteți un exemplu de implicare comunitară, de altruism, de conștiință comună, socială. Sunteți un strigăt către viitor, către o nouă societate de care să fim mândri și în care să fim mândri să trăim. Vrancea are viitor, România are viitor…noi avem speranță.
VOLUNTARI, FACEȚI DIFERENȚA!

Voluntariat la Centrul de Limbi Străine
2007- Înființarea Centrului de Limbi Străine cu ajutorul voluntarului american la Corpul Păcii, Eric Bleich
2008-2010 - Amenajarea și intimizarea Centrului de Limbi Străine cu ajutorul voluntarilor
2008-2010 - Sprijinul voluntarilor în activitatea de specialitate (de bibliotecă)
2008 – 2010 Cluburi și activități diverse și gratuite, coordonate de cadre specializate, voluntari ai Centrului, voluntari americani de la Corpul Păcii şi parteneri naţionali
2011 - Traducerea blogului Centrului de Limbi Străine în limba engleză exclusiv cu voluntari coordonați de voluntarul american, Stephen Hallstrom.

Voluntariat la Secția pentru Copii și Tineret
1 iunie 2010
COPILĂRIA – DRUM CU PRIORITATE!
Proiectul social Copilaria – Drum cu prioritate scris împreună cu şase tineri voluntari a  primit  finanțare de la Fundația Dinu Patriciu.
Prin acest proiect am vrut să oferim o zi de poveste pentru 70 de copii care nu au fost sărbătoriți niciodată și care nu au plecat aproape niciodată din satul lor, situat la doar 45 de km de Focșani. Echipa de proiect s-a numit Echipa 7 VORBE compusă din 6 voluntari și 7 bibliotecari.

2008 - 2011 - BIBLIOVACANŢA
Clubul de lectură, Clubul de desen, Clubul de fotografie, Clubul Internauților, Clubul de joc și joacă.
Cluburile zilnice sunt coordonatede bibliotecarii Secției pentru Copii și Tineret și se desfășoară 2 ore pe zi cu ajutorul unui nucleu de elevi voluntari și cadre didactice care efectuea voluntariat în acest program de vacanță. La edițiile trecute au participat peste 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani.

2009 - Clubul de fotografie - www.efotografiamea.bjvrancea.ro
înființat prin proiectul eFOTOgrafi@mea, care a inițiat cursuri gratuite de fotografie pentru utilizatori.
Voluntar – fotograful vrâncean Gabi Oaneș –copiii au învățat să optimizeze și să prelucreze fotografiile în vederea postării lor pe bloguri sau site-uri diverse

2011 - Curs de iniţiere în Managementul Proiectelor pentru liceeni – la BIBLIOTECĂ
curs creat şi predat de Margareta Tătăruş, Nicoleta Oprișan traineri ai Bibliotecii Judeţene Vrancea şi de voluntara bibliotecii – Alina Tudose, sociolog cu 5 ani de experienţă în domeniul Managementului Proiectelor în România, Germania şi SUA.

1 iunie 2011  Aventură, cunoaştere, mister - activități pentru copii coordonate de voluntari
Ovidiu Opaiț, voluntar Biblioteca Județeană Vrancea –în 2010 a pictat holul sălii multimedia, a donat tuşe picturale reprezentând viaţa şi opera lui Duiliu Zamfirescu pentru biblioteca din Tivoli și în 2011 a donat bibliotecii noastre portretul scriitorului Duiliu Zamfirescu.

 (Anamaria Cătănoiu – Coord. Centrul de Limbi Străine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu