Te trezești printre finaliști când te aștepți mai puțin sau chiar deloc. Am candidat la Gala Premiilor în Educație organizată de Fundația Dinu Patriciu. Mi-am încercat norocul la secțiunea “Bibliotecarul anului” pentru că am reprezentat Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, unde lucrez de opt ani. Și…
Este al treilea an de când Fundația Dinu Patriciu din București organizează această Gală la nivel național, pe diverse secțiuni: Profesorul anului, Școala Anului, ONG-ul Anului, etc, încercând să promoveze oameni, instituții, proiecte cu adevărat deosebite. Un proiect lăudabil care promovează valori ce se ascund de cele mai multe ori în spatele unor oameni simpli.
Este al doilea an când se poate candida și la secțiunea Bibliotecarul anului și pentru prima dată, recunosc, am dat importanță acestui eveniment. Dar am candidat într-o doară…Nu m-am gândit că aș putea câștiga și nici ce aș putea câștiga. Nici măcar nu mi-am imaginat că voi trece de prima etapă – Candidați eligibili – darămite să ajung în etapa a doua – Finaliști, să dau apoi interviul cu juriul la București și să particip și la Gala decernării Premiilor.
Epopeea pe scurt. Am intrat pe site-ul Fundației: http://www.premiileineducatie.ro/, mi-am făcut cont și am citit regulamentul de concurs. Am completat un formular cu vreo 5-6 întrebări în care trebuia să-mi prezint activitatea pe anul 2011-2011. Ce lucruri deosebite am făcut ca să merit să câștig. Am trimis formularul on-line dar a trebuit să trimit si o copie pe hârtie, semnată, la care am atașat toate materialele doveditoare care am considerat că susțin cele declarate de mine: poze, articole de ziar, link-uri de site și blog, prezentări power point, impresii de la cititori, voluntari, etc. Perioada aceasta de înscriere a durat câteva luni, a început pe 15 iunie și s-a încheiat pe 27 septembrie.
Scurte inserţii preluate de pe site-ul fundaţiei cu acordul organizatorilor
1. Feedback pentru participanţii Galei 2011
Dragi participanți la Gala Premiilor în Educație 2011,
Faptul că v-ați înscris la Gala Premiilor în Educație, demonstrând că îndepliniți și chiar depășiți criteriile de eligibilitate – un pic "neortodoxe" ar spune unii, pentru sistemul de învățământ românesc – vă clasifică din start – sunteți pasionați de educație. Cum altfel v-ați fi încumetat să treceți printr-o procedură de înscriere consumatoare de timp și energie, care vă cerea să așterneți pe hârtie toate activitățile derulate într-un an de zile și să adunați atât de multe materiale care să argumenteze vorbele dumneavoastră? Pentru asta meritați din start "Felicitări!"
Ieri, 27 septembrie 2011, a fost ultima zi în care s-au putut completa formularele de concurs pentru a treia ediție a Galei. Mulți dintre dumneavoastră ne-ați ținut în suspans până în ultimul moment… am crezut că nu veți finaliza înscrierea în competiție. Dar în ultimele două zile de înscrieri, numărul conturilor închise și al formularelor depuse s-a triplat. Ne cerem scuze dacă răspunsurile la unele întrebări au ajuns la dumneavoastră mai târziu decât ne-am fi dorit … Multe solicitări au venit pe ultima sută de metri.
Apoi a urmat o perioadă de jurizare (28 septembrie – 22 octombrie) în care s-au ales candidații eligibili, adică toți cei care întruneau condițiile de concurs și aveau dosarele corecte și complete. Din aceștia, 23 la număr, au fost aleși 10 finaliști.
Scurte inserţii preluate de pe site-ul fundaţiei cu acordul organizatorilor
2. Candidaţii eligibili la Gala Premiilor în Educaţie 2011
Astăzi, 11 octombrie 2011, anunțăm numele candidaților declarați eligibili în cadrul celei de-a treia ediții a competiției Gala Premiilor în Educație. Cei care își regăsesc numele pe listele publicate sunt exclusiv candidații care au întrunit criteriile de eligibilitate și care au respectat procedura de înscriere (să-și fi completat formularul de concurs online, să-l fi trimis semnat la sediul Fundației Dinu Patriciu până pe 27 septembrie, data poștei, să fi trimis materialele doveditoare care susțineau candidatura până pe data de 7 octombrie).
Formularele de concurs ale candidaților eligibili vor fi evaluate online de către membrii Juriului, pe baza criteriilor de evaluare publicate aici. După această etapă, Juriul va desemna finaliștii fiecărei secțiuni de concurs. Aceștia vor fi anunțați pe data de 17 octombrie 2011, în cea de a doua parte a zilei, pe site-ul competiției, www.premiileineducatie.ro.
3. Finaliştii celei de-a treia ediţii a Galei Premiilor în Educaţie
Astăzi, 17 octombrie, Gala Premiilor în Educație își anunță finaliștii celei de-a treia ediții. Aceștia sunt candidații eligibili care – în urma evaluării online a formularelor de concurs de către membrii juriului – au primit notele cele mai mari în secțiunea la care au concurat. Toți cei care se regăsesc pe listele de finaliști vor fi chemați la un interviu ce se va desfășura în București în datele de 22 și 23 octombrie, după cum urmează:
- 22 octombrie: finaliștii pentru secțiunile Elevul anului, Profesorul universitar al anului, Profesorul preuniversitar al anului, Educatorul/Învățătorul anului, ONG-ul anului în domeniul educației și Cel mai bun proiect educațional;
- 23 octombrie: finaliștii pentru secțiunile Studentul anului, Cercetătorul anului și Bibliotecarul anului.
Toți am susținut pe data de 23 octombrie interviu la Facultatea de Istorie din București, cu membrii juriului care anul acesta sunt: Gilda Drăgănescu, câștigătoarea Premiului I de anul trecut; Dragoș Neagu, vicepreședinte ANBBPR (Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice) România și director Biblioteca Județeană Brăila; Andrei Roșca, fondator Bookblog - cel mai important website despre cărți din România; Cristian Lupșa, editor Decât o Revistă și în mod normal trebuia să fie și Cătălin Ștefănescu Realizator TVR, dar altcineva l-a substituit.
Interviul mi s-a părut lejer, nu am avut emoții și deși la început mi-am adunat mai greu gândurile, cred că am ieșit onorabil din această etapă. Dacă mă înșel…Oricum, membrii juriului nu au fost puși pe hărțuială, nu au fost acizi, incisivi ci deschiși la discuție normală. Cum și trebuie de fapt. După interviu am fost “supuși” la o ședință foto pentru catalogul Galei. Cred că toți finaliștii vor fi acolo cu poveștile lor de succes, dar oricum, a fost amuzant să te simți VIP pentru câteva minute!
Este primul an în care s-a introdus acest sistem de susținere. Din câte ni s-a spus, numărul de voturi nu are influență asupra deciziei finale.
Scurte inserţii preluate de pe site-ul fundaţiei cu acordul organizatorilor
4. Anul acesta la Gala Premiilor în Educaţie publicul desemnează cei mai populari 11 finalişti
Astăzi, 20 oct 2011, s-a lansat platforma online de votare a finaliștilor Galei Premiilor în Educație – ediția 2011. Aceasta va fi funcțională în intervalul 20-30 octombrie, iar opțiunea de votare este deschisă publicului larg. Cei 92 de finaliști ale celor 11 secțiuni de concurs sunt prezenți pe această platformă, alături de un profil individual menit să informeze publicul votant despre cele mai relevante aspecte ale fiecărei candidaturi. Numărul voturilor strânse va desemna pentru fiecare secțiune un câștigător – acesta va primi un premiu de popularitate, fără legătură cu premiile în bani oferite la competiția Gala Premiilor în Educație ca urmare a evaluării Juriului, pe baza criteriilor anunțate aici. Pentru voturile de popularitate, procedura însaă este foarte simplă și rapidă. Doritorii trebuie să-și creeze un cont la http://www.premiileineducatie.ro/gpo/ și apoi să se autentifice. Imediat după aceea se poate vota câte un candidat la fiecare dintre cele 11 secțiuni. După votare, contul se mai poate folosi exclusiv pentru a lăsa comentarii și a-i contacta personal pe finaliști.
Platforma de votare a popularității a fost lansată cu scopul de a-i încuraja pe finaliști să promoveze suplimentar munca lor.
A fost o experiență interesantă însă, partea cu voturile, pentru că susținătorii puteau posta și comentarii sau trimite mesaje private în contul de pe site-ul Fundației. De fapt pentru mine acest lucru a contat cel mai mult și am considerat că deja sunt câștigătoare. Pe mulți dintre cei care m-au votat nici nu îi cunosc și cred că mulți nu sunt numai din Vrancea. Evident m-au susținut prietenii, familia, voluntarii de la bibliotecă, colegii și ...prietenii din străinătate. Vă ofer câteva mostre de mesaje care mi-au adus lacrimi în ochi…
- Esti o scumpa...si pt toata munca depusa MERITI sa castgi...odata cu votul meu ai si toata pretuirea mea..
- Felicitari pentru tot ce faci! Orice ar fi, esti o invingatoare!!! Bafta!
- Bafta, Ana! Meriti din plin! Mai adu un premiu bibliotecii noastre! TF
- Sunt nascut la Adjud,in judetul Vrancea si nu pot vota decat o vranceanca!Bafta!
- Hi Ana, I did it :)) It was pleasure for me to vote for you. Can you let me know the result! Good lucks... Warmly, Dilek
- I vote you because you are the BEST!
- It has been my pleasure to take one moment and vote for you. Keep up with the good work and stay focused on your future goals. I have no doubt you can get the job done much better then anyone else.
- Doamne ajuta, Anamaria! Succes!!!
- Multa multa bafta...chiar ma bucur ca te-ai inscris si ca te regasesti printre finalisti :*
- Bafta Ana, ma bucur ca te numeri printre finalisti!
- I tried to vote but I'm not sure. Good luck. Muhsin DİLBAZ
Tuturor celor care m-au susținut le-am transmis un mesaj (aveam și această posibilitate din contul nostru) care am crezut că mă reprezintă cel mai bine:
Mulțumesc din suflet pentru susținere! Contează enorm că am ajuns și până aici. Nu credeam, dar am reușit. În noaptea Galei de premiere o să mă gândesc la tine și dacă voi fi printre câștigători, o să-ți mulțumesc în direct. Gala va fi televizată și se poate urmări și online. E adevărat, cu o floare nu se face primăvara, dar este cel mai frumos și optimist început. SOARELE RĂSARE ÎN FIECARE ZI... ana
Și chiar am crezut în aceste cuvinte simple și le-am spus din suflet…
Pe 2 noiembrie a fost evenimentul cel mare, Decernarea Premiilor în Educație, când s-au anunțat câștigătorii fiecărei secțiuni. Festivitatea s-a ținut în Sala Unirii a Palatului Parlamentului și a fost transmisă în direct pe site-ul Fundației, http://www.premiileineducatie.ro. Au fost 3 premii, să le numim principale, cele clasice: premiul I, II și III și anul acesta s-a introdus și Premiul de Popularitate (pe baza voturilor online), care să-i încurajeze pe finaliști să-și promoveze suplimentar munca. Scurte inserţii preluate de pe site-ul fundaţiei cu acordul organizatorilor
5. Gala Premiilor în Educaţie şi-a desemnat câştigătorii celei de-a treia ediţie
În cadrul unei festivități organizate la Palatul Parlamentului, Gala Premiilor în Educație – ediția 2011 și-a anunțat miercuri seara câștigătorii celor 11 secțiuni de concurs.
Gala Premiilor în Educație este un proiect anual inițiat de către Fundația Dinu Patriciu cu scopul de a identifica și recompensa exemplele de bună practică din domeniul educației – oameni, instituții și organizații care – prin dedicație, originalitate și pasiune – contribuie la dezvoltarea școlii românești.
Anul acesta, Gala Premiilor în Educație a acordat premii în valoare totală de 250.000 euro. Fiecare dintre câștigătorii Galei a plecat acasă cu o diplomă, dar și cu un premiu a cărui valoare a variat, în funcție de secțiune, între 2.000 și 30.000 euro.
Alături de câțiva dintre membrii juriului, printre personalitățile care au înmânat premiile s-au numărat fostul președinte al României, Emil Constantinescu, realizatoarea TV Melania Medeleanu, Radu Gologan – președintele Societății de Științe Matematice, Alexandru Mironov – editor senior al revistei Știință&Tehnică și Adela Jansen – director executiv resurse umane în cadrul BRD Société Générale.
Iată numele laureaților, precum și premiile câștigate: Bibliotecarul anului:
1. Maria Grancea, Biblioteca Orășenească Avrig - Sibiu, 10.000 euro;
2. Claudia Popescu, Biblioteca Județeană George Barițiu - Brașov, 5.000 euro;
3. Elena Chiaburu, Biblioteca Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Al. I. Cuza - Iași, 2.000 euro.
Așadar, după cum puteți citi, la eveniment au participat finaliștii tuturor secțiunilor, membrii juriului, VIP-uri, toți având o strânsă legătură cu …educația. Toți am urcat covorul roșu de pe scările Parlamentului și am pătruns într-o sală unde, 4 ore cât a durat ceremonia, am admirat decorul arhitectural deosebit. La intrare ni s-a făcut o fotografie, iar pe masă am găsit catalogul cu toți finaliștii, fotografiile și poveștile lor de succes (catalog care se va regăsi, cred, și în format electronic pe site-ul Fundației).
Evenimentul a fost deschis de președintele Fundației, Dinu Patriciu, care a înmânat 6 distincții de merit și recunoaștere pentru contribuția la dezvoltarea sistemului educațional românesc.
A urmat decernarea premiilor de popularitate. Apoi, rând pe rând, premiile de la fiecare categorie de concurs au fost înmânate de către un reprezentant din juriu și un nume sonor din viața publică. La secțiunea Bibliotecarul anului aceste premii au fost înmânate de Cristian Lupșa, editor la Decât o Revistă. Au fost emoții mari la toate secțiunile, dar toți câștigătorii au vorbit frumos.
Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit, un mic amănunt care poate mulți l-au omis, a fost alăturarea firească de categorii sociale. Au stat alături oameni simpli de oameni ...mai puțin simpli: elevi, studenți, bibliotecari comunali, școlari, orășenești, județeni, profesori preuniversitari din mediul rural și de la oraș, profesori universitari, cercetători, președinți, directori, etc., toți egali în șanse, toți cu merite și reușite demne de recunoaștere și laudă.
v
Pentru mine, nu premiul material a contat, ci experiența, frumusețea competiției, dragostea oamenilor. Mi-am demonstrat că pot și că am în jurul meu o mină de aur: prietenii. Participarea la festivitatea de decernare a premiilor a fost cireașa de pe tort. Locația, ambientul, anturajul…un cadou de Crăciun de invidiat! În viață nu doar câștigul material contează…și cu toate acestea…
…de ce oare uităm sau ignorăm mereu lucrurile simple? De ce oare uităm sau ignorăm mereu oamenii simpli? De ce oare uităm sau ignorăm mereu cuvintele simple?
P.S. No comment…
(04.11.2011 10:54:02): oricum, FELICITARI!
(04.11.2011 11:09:52): FELICITARILE NOASTRE PENTRU UN OM CU FRUNTEA SUS!
(04.11.2011 11:38:34): felicitări, anuța! este un lucru extraordinar că ai ajuns acolo, premiul efectiv nu mai ține doar de profesionalismul tău, ci și de cât de bine reușești să te "vinzi" ...mergi pe drumul ăsta că mergi bine!! for us, you're the best
(04.11.2011 17:48): ştii părerea mea...Eşti o luptătoare şi, prin asta, o învingătoare. Felicitări şi...ţine-o tot aşa
MULȚUMESC, DRAGII MEI, PENTRU CĂ EXISTAȚI ÎN LUMEA MEA!
(Anamaria Cătănoiu - Coord. Centrul de Limbi Străine)
|
Pe scările Parlamentului... |
|
Antecamera Sălii de gală |
|
Antecamera Sălii de gală |
|
Bannerul Galei |
|
Antecamera, cu bufet suedez |
|
Sala Unirii (sala de gală) |
|
Sala Unirii, rândul finaliştilor |
|
Sala Unirii, rândul finaliştilor |
|
Dinu Patriciu, preşedinte Fundaţie |
|
Dinu Patriciu şi prezentatorii galei |
|
Peter Imre, Adevărul Holding |
|
Emil Constantinescu |
|
Alexandru Mironov |
|
Catalogul Galei cu finaliştii |
|
Catalogul galei, secţiunea Bibliotecarul anului |
|
Finaliştii secţiunii Bibliotecarul anului |
|
Cristian Lupşa, editor Decât o Revistă |
|
Pe scările Parlamentului... |
|
|
|
Felicitari Ana!
RăspundețiȘtergere