Asa a inceput totul...


luni, octombrie 19, 2009

Examenele TOEFL, SAT şi CAMBRIDGE online din SUA


Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea lansează un nou proiect educaţional care se adresează tuturor celor interesaţi să studieze în Statele Unite. Colaboratorul nostru este Alexandru Balaş, fost elev al Colegiului Naţional "Al. I. Cuza", Focşani, în prezent doctorand în anul IV la Ştiinţe Politice, University of Illinois, SUA.

Joi, 22 octombrie, orele 17.00, la Centrul de Limbi Străine toţi cei interesaţi vor putea afla informaţii despre examenele pe care tinerii trebuie să le susţină pentru a studia la o universitate în Statele Unite şi nu numai: TOEFL, SAT 1 şi SAT 2, ACT, GMAT, GRE şi o paralelă cu examenul CAMBRIDGE.

Discuţia se va desfăşura online, printr-o videoconferinţă audio-video prin Skype, şi va prezenta informaţii despre posibilităţile de studiu în Statele Unite pentru toate categoriile interesate: studenţi, profesori, masteranzi, doctoranzi. Va fi o discuţie liberă cu partenerul nostru din Statele Unite, cu întrebări şi răspunsuri despre exmenenele care trebuie date pentru a studia în afară (TOEFL, SAT 1, SAT 2, etc.), costuri, selectarea universităţilor, burse, clarificare de terminologie, etc. 

Pe 25 septembrie am făcut deja prima simulare de videoconferinţă cu Alexandru Balaş pentru a ne pune de acord asupra informaţiilor care i-ar interesa pe cei ce doresc să studieze în afară. Au participat în jur de 12 voluntari de la Centru, elevi, studenţi, masteranzi şi profesori de engleză şi am discutat o oră şi jumătate şi încă ar mai fi fost întrebări. Feedback-ul pentru noi a fost cel preconizat. Tuturor le-a plăcut şi au considerat foarte utilă tema. Ne-am dat seama astfel că acest proiect vine în sprijinul tuturor, pentru că astfel de informaţii se obţin greu, deşi nu ar trebui. Chiar şi pe internet e greu de făcut cercetare în acest sens, după cum au afirmat participanţii la simulare. Suntem convinşi că această discuţie le va clarifica multe necunoscute celor interesaţi de aceste examene.” (Anamaria Cătănoiu – Coordonator Centrul de Limbi Străine).

Doritorii se pot adresa pentru detalii la Centrul de Limbi Străine din str. Republicii nr. 8 (vizavi de Parcul Bălcescu) sau la telefon 0237-231161. Persoana de contact, Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine.


3 comentarii:

  1. Foate buna initiativa!!! O sa fiu prezena si la cea de-a doua confernta garantat. O sa imi prinda bine. Thanks ANA XOXO

    RăspundețiȘtergere
  2. TOEFL-ul este examen usor de limba engleza daca scrii rapid la calculator si preferi sa vorbesti intr-un microfon in loc sa discuti cu o persoana. Eu am scris un articol despre experienta mea cu acest test si vreau sa ii ofer cuiva materiale mele de studiu. Daca doriti sa aflati cum se desfasoara examenul si la ce trebuie sa fiti atenti va invit sa intrati aici: http://roxandrei.ro/utile/examenul-de-engleza-toefl/

    RăspundețiȘtergere
  3. Roxandrei, multumesc pentru post. Si pentu intentiile bune de a ajuta si pe altii. Daca vrei, te-as ruga ca aceste materiale sa le donezi la noi, la biblioteca, la Centrul de Limbi Straine. E cerere de materiale si noi nu avem de ajuns. Iti cer permisiunea de a publica si articolul pe blogul nostru cu link spre blogul tau,ca sa fie util si altora, si comentariul lui Dany care e relevant. daca esti de acord cu cele propuse, posteaza un comment si trimite-mi si un mesaj pe adresa de mail anamaria_catanoiu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere