Asa a inceput totul...


joi, februarie 23, 2012

Club gratuit de conversaţie engleză pentru adulţi

Stephen Hallstrom, dreapta,
voluntar american la Corpul Păcii

Pentru a continua tradiţia cluburilor de limbi străine, atât de solicitate de comunitate, Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea a iniţiat un Club pilot de conversaţie engleză pentru adulţi, nivel intermediar şi avansat, coordonat de un voluntar american la Corpul Păcii Stephen Hallstrom, şi bibliotecara Anamaria Cătănoiu.

Clubul aduce un plus de noutate şi originalitate prin faptul că se adresează de această dată educaţiei adulţilor (lifelong learning – învăţare pe tot parcursul vieţii), o categorie de vârstă cu nevoi reale de comunicare în limba engleză dar cu puţină experienţă în conversaţie.

Un alt element de noutate este formula de lucru, grupul pilot selectat fiind format doar din 5-6 adulţi din diverse categorii socio-profesionale, cu vârste cuprinse între 30 şi 55 ani.

Metoda de lucru se bazează pe conversaţie liberă, pe diverse teme şi urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de conversaţie, depăşirea tracului lingvistic şi al exprimării, dar şi socializarea, coeziunea şi lucrul în echipă. Instrumentele de lucru sunt documentele de referinţă din fondul Centrului de Limbi Străine (dicţionare, manuale, ghiduri de conversaţie, etc).

Clubul a fost iniţiat în urma numeroaselor solicitări din partea comunităţii, care a apreciat activităţile similare desfăşurate în trecut la Centrul de Limbi Străine. Cu ajutorul lui Stephen acest club este acum posibil şi lingvistic calitativ. În plus, clubul este conceput pentru a se încadra în axa prioritară de acţiune a Uniunii Europene - Educaţia Adulţilor, învăţare pe tot parcursul vieţii (Lifelong learning)”. -Anamaria Cătănoiu, coord. Centrul de Limbi Străine

Clubul este gratuit, se întruneşte săptămânal, marţea, la sediul bibliotecii din strada Mr. Gh. Sava, nr.4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu