Asa a inceput totul...


joi, februarie 24, 2011

Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea în Campania Hai pe net! Ediţia a III-a 2011


Biblioteca Judeţeană vă invită luni, 28 februarie, ora 11, în holul Primăriei Focşani pentru a lua parte la inaugurarea Campaniei Hai pe net!.

Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea aplică în acest an la campania denumită generic Hai pe net! Campania este susţinută de Fundaţia EOS în parteneriat Programul Microsoft Unlimited Potential şi ANBPR – Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.

În ediţia a doua a campaniei derulată în 2010, s-au înscris peste 50 de comunităţi din 20 de judeţe, aducând online într-o singură zi aproape 21 000 de utilizatori, din totalul de 68.253 câţi au fost înregistraţi la nivel European. Acest număr a depăşit cu mult aşteptările organizatorilor din România, care îşi propuseseră să aducă cel puţin 800 de persoane care se aflau pentru prima oară online şi 5 000 de susţinători care să voteze pe site-ul campaniei.

Telecentre-Europe derulează în perioada 28 februarie – 5 martie o amplă campanie la nivel European, iniţiativă prin care îşi propune să aducă online peste 100 000 de persoane excluse din punct de vedere digital. Campania vine în sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind în acelaşi timp ca cei care au început deja să utilizeze aceste tehnologii să aducă la telecentru o persoană care nu a utilizat niciodată calculatorul, nu a fost niciodată online şi care pierde din oportunităţile oferite de acestea.

Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea are ca parteneri în acest proiect Primăria Focşani şi Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Vrancea, considerând că sunt două puncte de interes pentru comunitatea focşăneană.

Astfel, instituţia noastră în perioada 28 februarie – 5 martie între orele 10 – 12, deschide două telecentre mobile în holul Primăriei Focşani şi în cel al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Vrancea, prin care cei interesaţi, pot avea acces gratuit la internet şi pot dobândi cunoştinţe despre cum se utilizează, cum se deschide o adresa de e-mail, cum se accesează informaţii despre legislaţie sau despre alte domenii de care sunt direct interesaţi (căutarea de locuri de muncă pe internet, burse pentru studenţi, servicii de comunicare online, siguranţa on-line – resursă pentru părinţi, activităţi pentru seniori, agricultori, alte de categorii de persoane, plata facturilor prin internet, servicii bancare online).

Proiectul este adresat celor care nu au deschis niciodata un calculator şi care nu au cunoştinţe de utilizare a internetului. Ei beneficiază de sprijinul şi asistenţa bibliotecarilor pentru a accesa aceste informaţii.

Reamintim că Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea pune la dispoziţia publicului larg accesul gratuit la internet în Sălile Multimedia de care dispune, care în această perioadă vor fi telecentre: Sala Multimedia şi Internet - str. Maior Gh. Sava nr. 4 (10 calculatoare), Filiala Sud – str. Revoluţiei nr.13 (2 calculatoare), Secţia pentru copii şi Tineret – str. N. Titulescu nr.12 (6 calculatoare).

Cartea tipărită şi internetul sunt cuceriri fundamentale ale ştiinţei şi foarte important este să cunoaştem semnificaţia, locul şi rolul fiecăreia dintre ele, în formarea şi educarea comunităţii. Implicarea Bibliotecii Judeţene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea în acest proiect, va conduce spre o mai bună îmbinare a celor doua medii de informare - cartea şi calculatorul.

Un comentariu: