Asa a inceput totul...


luni, martie 01, 2010

Remedii pentru sănătate cu Ovidiu Bojor












...au fost discutate, analizate, experimentate de publicul participant la conferinţa de sâmbătă, 27 februarie, de la Centrul de Limbi Străine.

Invitat special a fost binecunoscutul farmacist şi fitoterapeut care a emoţionat prin discurs şi prezentare şi l-a rândul său a fost extrem de emoţionat de primirea făcută şi interesul celor care au participat.

Timp de 3 ore şi mai bine, toţi invitaţii au captat publicul cu discursurile despre sănătate, remedii, curiozităţii, atât din metodele pe care cu toţii  le mai ştim, dar şi lucruri noi, interesante, din cultura şi medicina pofetică musulmană.

Este adevărat că publicul a  fost unul relativ „de specialitate”, adică printre participanţi au fost medici, farmacişti, profesori, oameni din domeniul culturii, care au apreciat tema şi discursurile din cadrul conferinţei şi au intervenit activ cu întrebări, completări, răspunsuri.

Pe lângă discuţiile propriu zise s-au lansat şi numeroase titluri de carte ale Acad. Prof. Dr. Ovidiu Bojor (5 tituri), ale Asociaţiei „Surori Musulmane” şi Centrului Cultural Islamic (Medicina Profetică şi Coranul) şi ale profesorului Vasile Gîsculescu-Angheliu (Varanchea la Nerej şi energiile sale), titluri care au fost donate şi Bibliotecii Judeţene Vrancea cu autograf.

Cărţile Acad. Ovidiu Bojor deţinute de Biblioteca Judeţeană Vrancea au constituit „recuzita expoziţională” pentru a familiariza publicul cu exemplarele existente în colecţiile biblitecii care pot fi consultate iar titlurile aduse de domnul profesor vor intra pe rafturile bibliotecii ca donaţie a autorului. Publicul a avut oricum şansa de a achiziţiona aceste titluri direct de la autor în cadrul conferinţei.

Partenerii şi prietenii noştri de la Asociaţia „Surori Musulmane” şi Centrul Cultural Islamic, respectiv preş. Asociaţiei, Sevinci Gemaledin, preş. Abu Al-Ola Al-Ghaithi şi dir. Demirel Gemaledin, au oferit în dar celor prezenţi Coranul, mape, pixuri şi punguliţe cu seminţe crude.

Atmosfera a fost ca de obicei una degajată, s-a râs, s-au legat prietenii, s-au stabilit contacte şi s-au născut deja noi teme de discuţie pentru viitoarele întâlniri. Sperăm ca domnul profesor Ovidiu Bojor să revină la Focşani  pentru alte întâlniri de suflet, cum a şi promis.

Emisiunea cu interviul luat domniei sale va fi difuzată astăzi, 01.03.2010, pe postul de televiziune local, Focus TV, de la ora 21.00.

Mulţumim tuturor invitaţilor de sâmbătă pentru frumosul “mărţişor”, mulţumim deasemenea din suflet partenerilor noştri pentru eforturi şi implicare, mulţumim publicului participant şi, în general, tuturor celor care ne sprijină în astfel de acţiuni, în folosul comunităţii noastre.

La Mulţi Ani şi o primăvară frumoasă şi caldă, dragii noştri, şi vă aşteptăm cu drag ACASĂ!

(Anamaria Cătănoiu, Coordonator Centrul de Limbi Străine)

Un comentariu: