Asa a inceput totul...


miercuri, decembrie 23, 2009

Blog IT! la Şcoala de iarnă 2







...tot la ora 5 s-a terminat! Şi tot vreo 30 am fost! Aceiaşi 4 specialişti de luni, Cami, Anne, Tudor şi Dănuţ, au continuat a doua parte a Atelierului de blog, marţi, de la 9.00 şi până la ora 17.00. 

Partea tehică” (hard) din prima zi a fost completată de informaţii despre echilibrul şi diferenţa dintre calitatea şi cantitatea articolelor postate pe blog şi atitudinea faţă de comentariile publice, modalităţile de monitorizare şi contorizare trafic pe blog, necesitatea unui mix de promovare online (tehnici SEO şi e-marketing) şi offline, modalităţile şi tipurile de promovare pe blog, avantajele unui blogger.

Partea de consiliere (soft) a avut o mare pondere de această dată când deja au început să se tragă concluziile şi fiecare să-şi spună părerile vizavi de informaţiile acumulate. 

Concluziile noastre, ale trainerilor, au început deja să se materializeze. Pe blogul lui Tudor, staupenet.ro, am început să dezvoltăm reţea de bloguri, dintre cele ale participanţilor de ieri şi tuturor care nu au putut ajunge fizic la atelier dar ne-au monitorizat prin intermediul postărilor de pe blogurile trainerilor.

Dan a făcut şi el o aplicaţie în timp real, pe blogul lui, danyrolux.blogspot.com, cu fotografiile de la prima zi de blog, şi l-am vizionat împreună, comentând practic latura de promovare şi informare a unui blog.

Cami şi Anne au realizat coeziunea, omogenitatea şi comunicarea grupului nou creat şi le-au încurajat activitatea comună în dezvoltarea unui proiect de blog, BLOG IT!, dar şi de comunicare offline, adică faţă în faţă, pentru a creşte gradul de coeziune şi comunicare offline care nu trebuie substituite cu viaţa virtuală pe net.

Limitările autoimpuse de petrecere a timpului pe internet şi folosirea calitativă a acestui timp online, în scopuri educative, de cercetare, de comunicare, este ceea ce s-a recomandat şi argumentat, arătându-se avantajele şi dezavantajele.

„Per total, declarăm succes proiectului, din feedback-ul participanţilor dar şi concluziile trainerilor care au analizat extrem de obiectiv rezultatele. Şi pentru noi a fost un mini-experiment care a avut impact mai mare decât am crezut şi care a dus la o mai mare coeziune chiar şi între membrii echipei de traineri, şi, cel mai important, la noi idei de proiecte, complementare acestui tip de activitate educativă. Sperăm să reuşim cu spijinul şi implicarea tuturor!”

Toată echipa bibliotecii, a trainerilor şi profesorilor voluntari, a bloggerilor, a prietenilor Centrului vă urează
SĂRBĂTORI FERICITE! Şi vă aşteaptă întotdeauna cu drag ACASĂ!
(Anamaria Cătănoiu – Coordonator) 


luni, decembrie 21, 2009

Blog IT! la Școala de iarnă 1













A doua zi de Școală de iarnă dedicată Atelierului de blog a început la ora 9.00 și s-a sfârșit la 16.40 când i-am dat afară din bibliotecă.

Cei patru protagoniști care țin Atelierul de blog,

Tudorel Bezea – administrator Maux Design, Focşani
Blog: staupenet.ro

Camelia Dima Surăianu – profesor şi psiholog Centrul de Zi pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna”, Focşani

Anne-Marie Popa - psiholog

Dănuț-Cristian Ştefan – director marketing „Scorpion Exim”, Focşani
Blog: danyrolux.blogspot.com

au avut un succes nebun la public astăzi, în prima zi de Atelier dedicate blogului. Cei aproximativ 30 de participanți, predominant elevi de liceu și masteranzi au învățat partea “tehnică” de blog de la Tudorel și Dănuț: cum să facă un blog, ce elemente conține un blog, la ce se folosesțe un blog, cum se sparg parole, la ce să aibă grijă când postează pe net și multe lucruri folositoare, pe care nu le știau, după cum au recunoscut mulți dintre ei.

Pentru exemplificări s-a discutat și s-a comentat direct pe blogurile personale ale celor doi trainer și cel al bibliotecii, folosindu-se limbajul specializat, teminologia direct în engleză, cu traducerea și explicarea termenilor în română. Dintre participanți, doi au afirmat că vor deja să-și facă blog până a doua zi, pentru a vedea dacă știu să pună în practică ce au învățat și să beneficieze de ajutorul și sfaturile trainerilor și de sugestiile ad-hoc ale colegilor de echipă.

Partea a doua a atelierului a revenit celor doi psihologi, Camelia și Anne, care au discutat despre partea psihologică a blogului, ce înseamnă postarea sub nickname (poreclă) și nu sub numele adevărat, blogul ca jurnal al introvertitului, comunicare online și offline, idea de grup social pe blog, relaționare între bloggeri, teama de subestimare, efectul de halou, etc. Discuția a fost mai mult decât apreciată de elevi și i-a provocat la dezbateri, destăinuiri șii recunoașteri sincere a problemelor cu care se confruntă.

Tot atelierul a fost extrem de interactiv, ceea ce s-a și dorit de la început, și s-a extins de la ora 9 dimineața până aproape de ora 5 după-amiaza. Toată ziua s-a râs în hohote, lumea s-a tutuit indiferent de vârstă, tinerii s-au împrietenit și s-a creat un spirit de echipă și de apartenență la grup. Am mâncat mere, portocale, și prăjituri și am pus țara la cale: să facem un blog sau un forum de discuții în care să discutăm despre topicurile de interes.

Cererea cea mai mare, la unison și unanim, a fost de a se repeta astfel de activități. “Nu avem unde să mergem în altă parte, nu avem alternative la internet.” A fost una dintre declarațiile celor prezenți aprobată de toți. Dacă ar fi mai multe astfel de activități, ar fi cu adevărat un câștig pentru tineri, fiindcă au cu ce să-și ocupe timpul în mod constructiv. Dovadă că după terminarea “părții oficilale” a atelierului, vreo două ore aproape s-a stat la discuție cu trainerii despre toate temele posibile iar distracția a fost la maxim, la fel și numărul de lucruri bune care le-au aflat și ei și sincer, și noi, trainerii.

Toți așteaptă cu nerăbdare ziua de mâine, iar la final vom trage concluziile și vom vedea rezultatele. Deja s-au născut noi idei și proiecte, comune, cu ei…cu tinerii.
(Anamaria Cătănoiu – Coordonator central de Limbi Străine)

duminică, decembrie 20, 2009

Prima zi la Școala de iarnă…








Vineri, 18 decembrie, a fost prima zi a Școlii de iarnă care i-a avut ca protagonoști pe Alexandru Balaș, partenerul nostru de videoconferințe din SUA, și Ovidiu Ene, coordonator zonal Cambridge, în care s-au discutat aspecte legate de studiile în străinătate, respectiv SUA și Marea Britanie.

La activitate au participat aproximativ 30 de persoane, elevi de școala generală, de liceu, studenți și profesori de engleză. Ovidiu a spart gheața cu câteva prezentări Power Point despre modul în care Centrul Cambridge îi sprijină pe tinerii care vor să susțină acest examen. Sprijinul constă în consiliere privind dosarul de aplicație, sfaturi și ponturi privind viața de student de acolo, incluzând costuri, chirii, potențiale probleme cu care te poți confrunta, etc. dar și parte concretă de formare și învățare a limbii engleze prin cursurile care se țin, pe module, chiar în Focșani. În funcție de nivelul pe care doriți să-l susțineți la Cambridge, oferta este de 38 de ore pe modul și 500 de RON, în această suma intrând și un manual cu CD. Alte detalii le puteți obține de la Ovidiu, la datele de contact pe cae le voi afișa mai jos.

Alex ne-a vorbit despre viața studenților în SUA, probleme de viața socială cu care te poți confrunta acolo, sistem de învățământ, relația profesor-elev prin comparație cu România, examenele TEOFL și SAT. La final Alex a consiliat doi elevi de la Colegiul „Unirea” care tocmai vor susține examenul TEOFL și care avea nevoie de ajutor la dosarele de aplicație pentru universități.

Pentru fiecare punct al discuției și noi, de la Centrul de Limbi Străine, le-am prezentat materialele pe care le deținem despre aceste examene și care sunt la dispoziția celor care au nevoie de ele: manuale TEOFL, SAT, și GOLD pentru Cambridge, și o serie de cărți care oferă informații despre toate treptele de studiu ÎN SUA și viața de acolo.

În plus, toată lumea prezentă a adăugat resurse online cu informații despre burse pentru facultăți sau pentru studiul ultimilor ani de liceu în străinătate și s-a născut și inițiativa unui forum de discuții pe această temă, pe blogul Centrului de Limbi Străine, chiar sub acest articol, sau independent, moderat poate chiar de Alex și alții.

Discuția, care a durat mai bine de 3 ore, a fost extrem de interactivă, toată lumea a participat fie punând întrebări, fie dând lămuriri și informații, chiar din experiența proprie. Printre cei prezenți au fost elevi care au susținut deja examenul Cambridge Advanced (Beatrice, cls. XII, Colegiul „Unirea”) și au relatat tot procesul și toate detaliile, plus ponturi mai mult decât binevenite. Profesorii au completat discuția deoarece aveau și ei informații în domeniu pe care le-am considerat extrem de utile, cu atât mai mult cu cât o parte din cei prezenți doresc să susțină în viitorul apropiat acest examen și s-au bucurat de discuție.

Pentru cei care nu au putut participa la discuție, din varii motive (unul ar fi zăpada care i-a împiedicat pe mulți să ajungă din localitățile limitrofe, însă ne-au telefonat pentru a ne ruga să facem prezentarea a ceea ce s-a întâmplat pe blog) le oferim :

Datele de contact pentru Ovidiu Ene – coordonator zonal Cambridge Vrancea
Cambridge Center
Colegiul „Cuza” Focșani
E-mail: inscrierifocsani@yahoo.com
Tel. 0727715213

Alte sedii Cambridge în țară: București, Bacău, Iași, Piatra Neamț

Școala de iarnă va continua Luni și Marți cu Atelierul de blog: Primii pași în blogosferă, susținut de Tudorel Bezea- administrator firmă webdesign, Camelia Dima – psiholog, Dănuț Ștefan – director marketing. Între timp, un nou membru s-a alăturat echipei de predare, este vorba despre Anne-Marie Popa –psiholog.

Programul de discuții și aplicații va fi 9.00 – 16.00, participarea este gratuită!
Vă așteptăm la blog-uit!
(Anamaria Cătănoiu- coordonator Centrul de Limbi Străine)

marți, decembrie 15, 2009

ŞCOALA DE IARNĂ 2009


Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Județene Vrancea organizează în perioada 18-22 decembrie Școala de iarnă, împreună cu voluntari și colaboratori din țară și străinătate. Toți cei interesați sunt bineveniți, indiferent de vârstă. Participarea este gratuită la toate activitățile.

Școala de iarnă reprezintă un proiect și un demers educativ inovator, concretizat printr-un cumul de ateliere practice menite, pe de o parte, să sprijine atât liceenii cât și pe toți cei interesați de studiile în străinătate în general și, pe de altă parte, să-i inițieze în tainele instrumentelor New Media, cu aplicație practică în utilizarea celui mai des întrebuințat: blog-ul.

Proiectul este inițiat în colaborare cu voluntarii și colaboratorii Centrului de Limbi Străine al Bibliotecii Județene Vrancea, care vor să-i sprijine pe tineri și întreaga comunitate vrânceană în general, din dorința de a se implica în formarea și informarea lor, oferind sfaturi și informații din experiența proprie, personală și profesională.

Toți cei interesați de temele propuse, sunt bineveniți. Participarea este gratuită la toate activitățile Școlii de iarnă, în limita locurilor disponibile în sală.

Motto-ul Școlii de iarnă: Un om informat este un om mai educat!

Vă aşteptăm, aşadar, la Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu“ - Centrul de Limbi Străine din Focşani, str. Republicii nr. 8 (vizavi de Parcul Bălcescu). Persoana de contact pentru detalii suplimentare, Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine, telefon 0237-231161.

I. Predau:

Tudorel Bezea (voluntar) – administrator Maux Design, Focşani
                                                         
 Blog: staupenet.ro
Camelia Dima Surăianu (voluntar) – profesor şi psiholog Centrul de Zi pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna”, Focşani
Dănuț-Cristian Ştefan (voluntar) – director marketing „Scorpion Exim”, Focşani
                                                                 
 Blog: danyrolux.blogspot.com
Alexandru Balaș (colaborator) - doctorand în anul IV la Științe politice, University of Illinois, SUA
Ovidiu Ene (colaborator) – coordonator zonal Cambridge pe județul Vrancea


II. Cursuri:

1. Alex Balaș și Ovidiu Ene – Studii în SUA și Marea Britanie
- Alex Balaș: Viața studenților în SUA, examene TOEFL și SAT, ajutor practic în dosarul de aplicație
- Ovidiu Ene: Consultanță Cambridge, prezentarea cursurilor de formare Cambridge în Focșani și a instrumentelor de lucru

Vineri, 18 dec. – ora. 11.00


2. Tudorel Bezea/Camelia Dima/Dănuț Ştefan – Atelier de Blog: Primii pași în blogosferă

Luni – Marți, 21-22 dec.
Program zilnic: 9.00 – 16.00


Primii pași în blogosferă
21 – 22 decembrie 2009


-Ce este un blog

-Cum instalez un blog

-Cum administrez un blog

-Pentru ce îmi fac un blog?

-Blogger-ul și opinia publică

-Relaționarea între bloggeri

-Ce este un gravatar

-Cantitate vs calitate

-Modalități de contorizare trafic

-Modalități de promovare

-Avantajele unui blogger

(Anamaria Cătănoiu - Coordonator Centrul de Limbi Străine)

Petrecere de Crăciun…










…cu toată lumea, și mic și mare. Cluburile de franceză, engleză și pictură, profesori și elevi voluntari, colaboratori, părinți și prieteni ai Centrului de Limbi Străine s-au adunat marți, pe 15 decembrie, să împodobească bradul de Crăciun în ritmuri de colinde.

Și au venit…vreo 70 de persoane, unii pregătiți cu clătite și checuri făcute de ei special pentru petrecere (Paul și Mirela, elevi voluntari ai Centrului), profesori voluntari (Mihaela, profa de pictură, și Verona, de la Cvartetul Accord, mulțumim pentru bomboane, napolitane și sucuri), părinți și bunici care s-au implicat (mulțumim deasemenea pentru bomboane , apă, sucuri, napolitane, globuri pentru brad) și dacă omit pe cineva, să-mi fie cu iertare, că mare a fost zarva și petrecerea.

Au împodobit bradul piticii, evident, au cântat colinde și au recitat poezii în franceză și engleză, doar de aceea avem cluburi, să învățăm să cântăm în limbi străine. Efortul vocal comun a fost în limba română când, cu toții, am încercat să ne sincronizăm, asonant nu disonant, la un “Domn, Domn, să-nălțăm”, care din fericire a reușit, față de "Jingle bells", pe care doar profesoarele de engleză Alina și Ionelia, Erin, voluntara americană și Alex Balaș, colaboratorul nostru din SUA, l-au nimerit mai bine.

Între timp, ante și post împodobirea bradului, adică în total vreo 3 ore, care dacă stau și le număr bine, au fost vreo 5, lumea a socializat pe deplin. Copiii între ei, tinerii între ei, părinții la fel, și toată lumea cu toată lumea. S-au devorat toate bunătățile, copiii s-au jucat de-a v-ați ascunselea, colindele cântau în continuare la combină, toată lumea s-a simțit excelent, am făcut poze pentru eternitate, și, în final, am reușit să-i dăm afară la ora 19.00, să putem închide și noi biblioteca.

Dar ne-au amenințat că se întorc și mâine….că e vacanță!!!!

Sărbători fericite tuturor, dragii noștri, și fie ca Moșul să vă aducă în aste vremi de criză, măcar simpla bucurie a împodobirii bradului alături de cei dragi…fie el și brad artificial! 
(Anamaria Cătănoiu- coordonator Centru)


luni, decembrie 14, 2009

ANTAKYA - oraș sfânt atât pentru musulmani, cât și pentru creștini





Antakya este unul dintre cele mai vechi orașe ale Anatoliei așezat la poalele Muntelui Habib-in Nejjar. Este un oraș sfânt atât pentru musulmani, cât și pentru creștini și cu toate că este încărcat de istorie și semnificații pentru lumea creștină, aici trăiește o comunitate relativ mică de creștini (8.000). Ei sunt descendenții unor triburi arabe, astfel că în biserici predicile, slujbele și rugăciunile se fac în limba arabă…

Un mic fragment exemplificator din discuția interculturală care a avut loc sâmbătă la cea de-a patra întâlnire a focșănenilor cu partenerii noștri din București. Sevici și Huda s-au pregătit “la cerere” cu această temă care a dezvăluit și prin imagini mai multe locuri mirifice, de pe tărâm musulman, cu semnificație religioasă pentru creștini. Discuția a fost chiar una extrem de plăcută, interactivă și interesantă, unde fiecare a intervenit pentru a completa cu informații din experiențele proprii.

Următoarea propunere pe lista temelor de cultură și civilizație se referă la “Contribuția savanților musulmani la dezvoltarea științelor”, o temă pe cât de incitantă pe atât de solicitantă pentru colaboratorii noștri care se pregătesc temeinic pentru fiecare “temă pentru acasă”.

Dialogul, completată bineînțeles de cursurile de arabă și turcă, unde se fac progrese evidente, și de o îmbelșugată și „dulce” expoziție, plină de toate bunătățile turcești și arăbești: halva simplă, cu fistic sau ciocolată, gemuri și siropuri de portocale, struguri, dude, trandafiri, coacăze, rahat turcesc, vată de zahăr, batone de miere cu nuci și struguri, concentrate de rodii, pastă de tomate, cafea turcească, orez turcesc, tortellini, ceaiuri negre de toate aromele, oțet de curmale, sosuri picante, pastă de susan, susan negru, condimente și mirodenii turcești, săpunuri de ulei de măsline, de ricin și grănuță verde și multe alte “curiozități” pentru cei prezenți, care au recunoscut că la noi “nu se găsește așa ceva”.

La următoarea întâlnire, a cărei dată se va fixa ulterior și veți fi anunțați, vom avea parte, sperăm, și de participarea mai multor membri ai comunității turce din județ, care au venit sâmbătă pentru prima dată și care au apreciat modul de desfășurare al activității și inițiativa acestui gen de proiect. Ei au participat la o sedință de limbă turcă intensivă cu Demirel Gemaledin, președintele Ligii Islamice și Culturale din România, care i-a inițiat pe cei mai mici în tainele limbii turce.

Într-adevăr, proiectul Punți peste cultură începe șă-și atingă treptat obiectivele iar rezultatele se întrevăd a fi cu adevărat “inter și multi culturale”.
(Anamaria Cătănoiu – coordonator Centrul de Limbi Străine”)

vineri, decembrie 04, 2009

Alex Balaș din SUA „se mută” la Centrul de Limbi Străine

Din 11 decembrie, Alex Balaș, colaboratorul nostru din SUA, vine acasă, la Focșani, și vă va sta la dispoziție!

După ce am spart gheața prin metoda videoconferințelor online pe tema studiilor în străinătate și a examenelor TOEFL, SAT, Cambridge, etc. doritorii au acum oportunitatea de a discuta „face to face” (față în față) cu Alex Balaș, colaboratorul nostru din SUA.

Alex este doctorand în anul IV la Științe politice, University of Illinois, SUA, și a acceptat să colaborăm în acest proiect și demers educațional în sprijinul elevilor și a tuturor celor care vor să studieze la o universitate în străinătate, fie SUA, Marea Britanie sau oriunde în altă parte.

Experiența lui Alex în acest domeniu este prețioasă iar informațiile oferite celor care au fost la videoconferință și pe care le-am publicat și pe acest blog, sunt de mare folos tinerilor, mai ales că ele vin de la sursă primară, deoarece mulți nu știu de unde să acceseze acest tip de informație sau nu au această posibilitate sau pur și simplu nu sunt îndrumați de cei care dețin informațiile.

Acum Alex vine acasă, la Focșani, și va sta suficient de mult încât toți cei care au nevoie de ajutor cu informații despre examene, cu aplicații la universități, cu recomandări și îndrumări, le pot obține acum direct de la Alex. El va sta la dispoziția tuturor la Centrul de Limbi Străine, după un program pe care îl vom stabili în funcție de solicitările voastre.

Reamintesc adresa lui Alex, pentru cei care doriți să-i scrieți: balexandru1981@yahoo.com

Iar pe noi stiți unde ne găsiți, dacă vreți detalii referitoare la venirea lui:
ACASĂ la Centrul de Limbi Străine!

(Anamaria Cătănoiu, coordonator Centru)

joi, decembrie 03, 2009

Cluburile de arabă şi turcă...

...vă invită la a patra întâlnire şi la discuţii pe teme de cultură şi civilizaţie islamică.

Sâmbătă, pe 12 decembrie, 2009 începând cu orele 12.00, la Centrul de Limbi Străine sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi de cultura şi civilizaţia islamică şi de limbile arabă şi turcă. Membrele Asociaţiei « Surori Musulmane » din Bucureşti vor reveni pentru a continua predarea celor două limbi orientale dar şi incursiunile în cultura şi civilizaţia islamică.

Nelipsita expoziţie de cărţi, vestimentaţie, condimente, esenţe de parfum, produse alimentare şi cosmetice va completa discuţia care de această dată se va centra pe tema «Locuri din Turcia cu semnificaţie pentru creştini».

Ne bucurăm că această colaborare este constantă şi grupul de curs s-a omogenizat. Eforturile partenerilor noştri de a veni lunar sunt de apreciat şi de acest lucru depinde şi reuşita proiectului nostru cultural iniţiat în vara lui 2009, Punţi peste cultură - Bridges Across Culture. Participarea este gratuită la toate activităţile, ca de obicei, şi oricine doreşte să participe, la cursuri sau la temele de discuţie, este binevenit.”
(Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine)

luni, noiembrie 16, 2009

Cluburile de arabă şi turcă “asezonate” cultural











Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 12.00, la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea s-a desfăşurat cea de-a treia întâlnire a cluburilor de arabă şi turcă “asezonate” cu iz cultural şi de civilizaţie.

După binecunoscutele două ore de predare a limbilor turcă şi arabă, cei peste 20 şi ceva de participanţi au vizionat materiale de prezentare, poze şi filme despre sărbătorile religioase şi Pelerinajul la Mecca al musulmanilor, completate de informaţiile şi explicaţiile lui Sevinci şi ale Ceraselei.

La propunerea Ceraselei, membrii comunităţii arabe din judeţul nostru au lucrat într-un grup separat pentru copii, pentru a le preda intensiv limba arabă, precum şi temele de cultură şi civilizaţie, adaptat vârstei lor. 

În încheiere, nelipsita expoziţie cu vânzare de produse cu specific arăbesc: săpunuri cu ulei de masline, cu miere, cu ulei de ricin, seminţe negre de susan; diverse sortimente de ceaiuri, condimente, sosuri picante, sos de rodii, oţet de curmale, halva de diverse sortimente, henna, şampon, bukhur, cărţi şi altele. Produsele sunt în majoritatea lor marca Durra, o marcă recunoscută în toata lumea pentru produsele organice ce pastrează tradiţia siriano-arabă.

Pentru cei care nu au putut participa la această întâlnire, mai sunt disponibile produse la sediul nostru.

Data următoarei întâlniri şi tema de discuţie: 
12 decembrie, ora 12.00 – tema propusă e legată de Turcia, locuri unde creştinii au fost masacraţi 
 
Pentru a vedea prezentarea activităţii cluburilor, aşa cum au prezentat-o şi colaboratoarele noastre, precum şi alte informaţii referitoare la cultura şi civilizaţia musulmană, aceasta este adresa blogului Asociaţiei „Surori musulmane”: 
http://www.femeiamusulmana.blogspot.com/ 

Pentru orice informaţii vă puteţi adresa la sediul nostru sau direct lui Sevinci Gemaledin, telefon 0766805530, email: sevinci.gemaledin@gmail.com . 

Vă aşteptăm cu drag ACASĂ la Centrul de Limbi Străine! 
(Anamaria Cătănoiu, coordonator Centru)


miercuri, noiembrie 11, 2009

Civilizațiile Lumii: Scoția, acasă la Centrul de Limbi Străine




Vineri, 13 noiembrie, la orele 11.00, Centrul nostru a găzduit video-prezentarea realizată de Odetta Irimiea, referent Ateneul Popular, tema centrală fiind de această dată Scoția.
La eveniment au participat 30 de elevi, clasa a V-a, de la Şcoala nr. 7 din Focşani, însoţiţi de profesoara Stoian, care au aflat o mulţime de informaţii noi şi interesante despre cultura şi civilizaţia scoţiană. Activitatea s-a desfăşurat în sala multimedia „Varana”.

În perioada 9-14 noiembrie 2009, Asociația Universităților Populare Germane împreună cu Ateneul Popular 'Maior Gheorghe Pastia' Focșani organizează a X-a ediție a 'Festivalului Șanselor Tale', eveniment desfășurat  în cadrul Săptămânii educației permanente în România.

Centrul de Limbi Străine se numără printre partenerii locali ai proiectului alături de: Directia Județeană pentru Tineret Vrancea, Centrul Educațional de Zi 'Dănuț' Broșteni, Colegiul Național 'Unirea', Colegiul Tehnic 'Ion Mincu', Liceul Teoretic 'Duiliu Zamfirescu' Odobești și Asociația 'Fii cel ce ești creat'.

Programul desfășurat al manifestărilor din cadrul acestui eveniment îl găsiți în afișul de mai sus.

(Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine)