Asa a inceput totul...


vineri, mai 15, 2009

La Centrul de Limbi Straine un jandarm verniseaza expozitie de pictură




October 16, 2008

A invatat sa picteze singur si a facut-o pe ascuns pentru ca parintii nu erau de acord. Este un adevar cu care tanarul Florentin Titi Leica, de 31 de ani, operator 112 în cadrul Jandarmeriei Vrancea, s-a obisnuit. El si-a gasit curajul abia acum, dupa ani in care a pictat pe ascuns, sa expuna pentru prima data lucrarile sale in holul Centrului de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene. Parintii sai au dorit ca fiul lor sa devina desenator tehnic, ca se castiga mai bine, dar Florentin Titi Leica si-a dorit sa ajunga pictor si pentru asta a invatat singur. Pictura este un hobby pe care îl practică în timpul liber şi este un autodidact. Pictura sa reprezintă reproduceri după imagini care îi plac, peisaje, natură moartă, nuduri, portete, icoane, toate pe pînză, în ulei, de diverse mărimi şi nuanţe. Desi este prima sa expozitie, nu si-a invitat parintii, dar promite să le facă o surpriză zilele următoare. „Tatăl meu a considerat că este mai bănoasă meseria de desenator tehnic, dar mie mi-a plăcut mai mult pictura”, spune tânărul pictor. La deschiderea expozitiei au fost prezenti colegii sai de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi. Multi dintre ei au aflat abia acum ca el picteaza. „Am vrea să vă arătăm faptul că dincolo de uniforma pe care o poartă un jandarm, coleg de-al nostru, poate tine si pensula în mână si o face destul de bine”, a precizat lt Sorin Hunea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Vrancea. (Aurelian Ivan - Radio DADA)
Debutul său de azi a fost un succes. A expus 22 de lucrări şi a vândut deja 6. Are comenzi pe care va trebui să le onoreze în timp scurt. La vernisaj a fost susţinut de colegii săi din cadrul jandarmeriei care i-au şi cumpărat din lucrări. Expoziţia sa va rămâne la sediul Centrului de limbi Străine permanent, doritorii care vor să achiziţioneze pot să aleagă dintre modelele expuse sau pot veni cu preferinţe personale.
Leica a devenit şi cel mai proaspăt voluntar al Centrului de limbi străine, acceptând să colaboreze pentru intimizarea centrului cu picturi care vor împodobi toate camerele sediului. Va fi cea mai mare expoziţie permanentă, cu vânzare, din colecţia personală, care va cuprinde şi lucrări ce vor corespunde idei de diversitate şi multiculturalism care caracterizează centrul de limbi străine.
„Centrul de Limbi străine se mândreşte cu faptul că a reuşit să-şi atragă aproape voluntari şi colaboratori de valoare, să sprijine tinerii artişti debutanţi care au talent dar nu sunt încurajaţi şi susţinuţi. Expoziţia de astăzi a fost o reuşită pe mai multe planuri.” (Anamaria Cătănoiu – Coordonator Centrul de limbi străine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu