Asa a inceput totul...


duminică, decembrie 20, 2009

Prima zi la Școala de iarnă…








Vineri, 18 decembrie, a fost prima zi a Școlii de iarnă care i-a avut ca protagonoști pe Alexandru Balaș, partenerul nostru de videoconferințe din SUA, și Ovidiu Ene, coordonator zonal Cambridge, în care s-au discutat aspecte legate de studiile în străinătate, respectiv SUA și Marea Britanie.

La activitate au participat aproximativ 30 de persoane, elevi de școala generală, de liceu, studenți și profesori de engleză. Ovidiu a spart gheața cu câteva prezentări Power Point despre modul în care Centrul Cambridge îi sprijină pe tinerii care vor să susțină acest examen. Sprijinul constă în consiliere privind dosarul de aplicație, sfaturi și ponturi privind viața de student de acolo, incluzând costuri, chirii, potențiale probleme cu care te poți confrunta, etc. dar și parte concretă de formare și învățare a limbii engleze prin cursurile care se țin, pe module, chiar în Focșani. În funcție de nivelul pe care doriți să-l susțineți la Cambridge, oferta este de 38 de ore pe modul și 500 de RON, în această suma intrând și un manual cu CD. Alte detalii le puteți obține de la Ovidiu, la datele de contact pe cae le voi afișa mai jos.

Alex ne-a vorbit despre viața studenților în SUA, probleme de viața socială cu care te poți confrunta acolo, sistem de învățământ, relația profesor-elev prin comparație cu România, examenele TEOFL și SAT. La final Alex a consiliat doi elevi de la Colegiul „Unirea” care tocmai vor susține examenul TEOFL și care avea nevoie de ajutor la dosarele de aplicație pentru universități.

Pentru fiecare punct al discuției și noi, de la Centrul de Limbi Străine, le-am prezentat materialele pe care le deținem despre aceste examene și care sunt la dispoziția celor care au nevoie de ele: manuale TEOFL, SAT, și GOLD pentru Cambridge, și o serie de cărți care oferă informații despre toate treptele de studiu ÎN SUA și viața de acolo.

În plus, toată lumea prezentă a adăugat resurse online cu informații despre burse pentru facultăți sau pentru studiul ultimilor ani de liceu în străinătate și s-a născut și inițiativa unui forum de discuții pe această temă, pe blogul Centrului de Limbi Străine, chiar sub acest articol, sau independent, moderat poate chiar de Alex și alții.

Discuția, care a durat mai bine de 3 ore, a fost extrem de interactivă, toată lumea a participat fie punând întrebări, fie dând lămuriri și informații, chiar din experiența proprie. Printre cei prezenți au fost elevi care au susținut deja examenul Cambridge Advanced (Beatrice, cls. XII, Colegiul „Unirea”) și au relatat tot procesul și toate detaliile, plus ponturi mai mult decât binevenite. Profesorii au completat discuția deoarece aveau și ei informații în domeniu pe care le-am considerat extrem de utile, cu atât mai mult cu cât o parte din cei prezenți doresc să susțină în viitorul apropiat acest examen și s-au bucurat de discuție.

Pentru cei care nu au putut participa la discuție, din varii motive (unul ar fi zăpada care i-a împiedicat pe mulți să ajungă din localitățile limitrofe, însă ne-au telefonat pentru a ne ruga să facem prezentarea a ceea ce s-a întâmplat pe blog) le oferim :

Datele de contact pentru Ovidiu Ene – coordonator zonal Cambridge Vrancea
Cambridge Center
Colegiul „Cuza” Focșani
E-mail: inscrierifocsani@yahoo.com
Tel. 0727715213

Alte sedii Cambridge în țară: București, Bacău, Iași, Piatra Neamț

Școala de iarnă va continua Luni și Marți cu Atelierul de blog: Primii pași în blogosferă, susținut de Tudorel Bezea- administrator firmă webdesign, Camelia Dima – psiholog, Dănuț Ștefan – director marketing. Între timp, un nou membru s-a alăturat echipei de predare, este vorba despre Anne-Marie Popa –psiholog.

Programul de discuții și aplicații va fi 9.00 – 16.00, participarea este gratuită!
Vă așteptăm la blog-uit!
(Anamaria Cătănoiu- coordonator Centrul de Limbi Străine)