Asa a inceput totul...


miercuri, iulie 08, 2009

Civilizatiile lumii: FRANTA








Educaţia pentru diversitate – educaţia interculturală – este unul dintre dezideratele majore ale integrării europene. De aceea, între programele de educaţie permanentă desfăşurate de Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” se află şi proiectul

 „Civilizaţiile lumii”,

în cadrul căruia prezentăm joi, 9 iulie 2009, ora 16  
 în parteneriat cu
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „DUILIU ZAMFIRESCU” – CENTRUL DE LIMBI STRĂINE

FRANTA 

Program:

Ora 16:00 
• Prezentări multimedia
• Jocuri interactive de comunicare interculturală
   
Invitaţi:

Myriam Singer,
studentă la Mediation culturelle, Sorbonne Nouvelle Paris

Adina Epure,
studentă la Civilisation japonaises

 si Communication Interculturelle, L’Institut National des Langues et Civilisations Orientales, Paris

 ORICINE DORESTE SA PARTICIPE ESTE BINEVENIT!

POST FACTUM

O activitate reuşită, în care toată lumea prezentă a participat la jocurile propuse de invitatele Ateneului Popular, care au antrenat şi pe cei mici şi pe cei mari.

Odette Irimiea, referent la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", a prezentat un interesant film de scurt metraj despre univers, galaxii şi planete în care cu toţii am încercat să localizăm Pământul,

Adina şi Miryam i-au provocat apoi să facă o poezie comună despre ce-şi imaginează fiecare despre Franţa, bineînţeles în franceză, şi un joc amuzant, "Si la France etait..." în care participanţi au descris Franţa prin simboluri cunoscute. Astfel cei care nu ştiau foarte multă franceză au avut ocazia să înveţe chiar cîteva cuvinte direct de la "sursa franceză" şi partenera ei care a tradus.

Mihaela Fetcu, profesor de limba franceză, voluntar la Centrul de Limbi Străine a încântat publicul cu o prezentare multimedia a sărbătorilor, a tradiţiilor şi obiceiurilor din Franţa.

În final, întâlnirea s-a încheiat într-un mod extrem de plăcut, printr-un joc interactiv în franceză, în grădina bibliotecii.